Naslovna Društvo Počela izgradnja veznog cevovoda Medijana: Izdvojeno oko 200.000.000 dinara

Počela izgradnja veznog cevovoda Medijana: Izdvojeno oko 200.000.000 dinara

0
Početak radova JKP Naissus foto: GP018

Danas je počela izgradanja prve faze veznog cevovoda na Medijani, koja bi trebalo da obezbedi veću količinu i stabilnost u vodosnabdevanju, pre svega za rubne delove grada.

Gradi se ukupno 1230 metara cevovoda, a investicija iznosi oko 200.000.000 dinara, odnosno preko milion evra. Očekuje se da bude završen do Nove godine, a da neredne građani već koriste benefite ovoga.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„To je jedna od najvećih investicija u poslednjih 20 godina i posebno smo zadovoljni jer smo imali mogućnosti da odvojimo toliko para. Zato smo i ušli u ovaj projekat koji će građanima pre svega doneti stabilnije vodosnabdevanje, a ovo je i korak ka rešavanju velikih problema koje ima Doljevac, kao i neka sela koja su priključena na gradski vodovod. Gotovo da nema dana da nam se sugrađani ne javljaju da pitaju da li je moguće da se priključe na gradski vodovod. Sutradan ćemo moći da razmišljamo da još neka sela priključimo na ovaj važan cevovod”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Direktor JKP “Naissus” Goran Milosavljević je početak izgradnje ovog cevovoda nazvao istorijski danom.

Goran Milosavljević foto: GP018

“Ovo je prva velika investicija od 1974. godine. Više od milion evra Grad će uložiti u izgradnju veznog cevovoda. To znači mnogo više vode za naše građane, nove količine i stabilnost u vodosnabdevanju, naročito za rubne delove grada. U nekoj završnoj fazi potrebno je ceo grad opasati cevovodom velikog prečnika, što će značiti sigurno vodosnabdevanje u narednim decenijama za ovaj grad.”

Izvorište JKP Naissus foto: GP018

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde