Naslovna Društvo OSVEĆENjE I LITURGIJA U CRKVI „SVETE PETKE“

OSVEĆENjE I LITURGIJA U CRKVI „SVETE PETKE“

0

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije. služio je veliko osvećenje hrama a u nastavku i Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Svete Petke u Gradskoj opštini Palilula-Niš, 27.oktobra, na praznik Prepodobne mati Paraskeve – Svete Petke.

Ovom događaju prisustvovao je predsednik Skupštine Gradske opštine Palilula Nikola Božić, zamenik predsednika opštine Lazar Dinić kao i članovi opštinskog veća Palilule. Među brojnim prisutnim gostima, liturgiji su prisustvovali i gradonačelnica Niša Dragana Sottirovski i predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić.

„Sveta Petka“ je proslavljena molitveno i u crkvi u Gornjem Međurovu opštine Palilula. Izgradnja hrama Sv.Petke otpočela je nakon višegodišnjih priprema 2012. Tada je odobrena postojeća lokacija i dobijena građevinska dozvole. Crkva je sa gradom potpisala Ugovor o zajedničkoj izgradnji, gde se Grad obavezao da obezbedi zemljište a Crkva da obezbedi sredstva za izgradnju.

Po izgradnji spoljašnjih gabarita hrama, sadržano je u ugovoru, Grad će zemljište pokloniti eparhiji Niškoj. Gradska opština Palilula ostvaruje veoma dobru saradnju sa Pravoslavnom Eparhijom Niškom i finansijski podržava određene investicione i programske aktivnosti Crkve.

Nedavno je završen i Amfiteatar ispred hrama za održavanje programa na otvorenom. Radio Glas je sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa realizovao direktan video prenos ovog radosnog duhovnog događaja putem svoje fejsbuk strane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde