Naslovna Društvo Opština Crveni Krst -prioriteti za narednu godinu

Opština Crveni Krst -prioriteti za narednu godinu

0

Gradski Portal 018 – 18.11.2018             

Novinar – Emilija Ostijić Kaculj

Komunalna infrastruktura – kanalizacija, voda i putevi su prioriteti kojima će se opština Crveni krst baviti u narednoj godini.

Gradska opština Crveni krst na svojoj teritoriji ima  23 sela i svako od ovih sela ima bar jedan a nekad i više komunalnih problema, kaže predsednik opštine Miroslav Milutinović. Rešavanje ovih problema bili su prioritet za ovu, a tako će biti i u narednoj godini.

„Prvi prioritet je vodosnabdevanje od Vrela, gde imamo tri sela koja svake godine mesec i više, nemaju vodu. Grad je za ovu namenu izdvojio deset miliona dinara. Procenjujemo da će biti oko 22 miliona dinara kompletna finasijska konstrukcija“, kaže Milutinović

Drugi problem za rešavanje vodosnabdevanja  je u naselju Hum.

„To je veliki projekat Hum – Brenica vredan 54 miliona dinara i ovaj projekat će ući u budžet za naredu godinu. Rešićemo vodosnabdevanje četvrte zone za naselje Hum. U Popovcu će se završiti radovi na kanalizacionoj mreži. U Gornjem Komrenu je kanalizacija završena a sada vraćamo ulice  u prvobitno stanje“, rekao je Milutinović.   

„Zadovoljni smo kako je završena građevinska sezona i završenim radovima na uređenju komunalne infrastrukture  u gradskoj opštini Crveni krst“ kaže predsednik opštine Miroslav Milutinović.

„Ulicu Medvedejeva smo napravili evropski , sa kompletnom signalizacijom , uređenjem trotoara , napravili smo dvoriše Tehničke škole a Bulevar 12. februar smo povezali sa Somborskim bulevarom . Izvode se radaovi na  horizontalnoj signalizaciji“  

Građevinski radovi su ove godine u opštini Crveni krst bili u punom jeku i završavani su predviđenom dinamikom.Veliki problem koji je postojao u naselju Šljaka se postepeno rašava. Završena je prva faza planiranih radova. U ovoj fazi završeno je pet ulica sa prilazima.

„ U drugoj fazi imaćemo da uredimo još šest ulica a u dve ulice ćemo završiti kanalizaciju. Drugu i treću fazu  započećemo na proleće i završićemo do juna iduće godine , tako da ćemo kompletno novu vodovodnu instalaciju završiti u naselju Šljaka , uz pomoć Grada i JKP „Naisus“ koji je ovaj posao do sada  završio u dogovorenom roku“ dodaje Milutinović.

Za ove radove biće obezbeđeno od 10 do 15 miliona.

Radovi na kompletnoj promeni vodovodne mreže bi, kako je ranije rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, trebalo da budu završeni avgusta 2019.

Milutinović  je podsetio da je pre nekoliko dana otvorena šesta po redu teretana na otvorenom u naslju Šljaka i predata je na upotrebu građanima.

Šestu teretanu u svojoj opštini finansirala je GO Crveni Krst sa 160 hiljada dinara i teretana sadrži pet sprava.

Opština Crveni Krst je ove godine izdvojila preko 6 miliona dinara za sportska i kulturna dešavanja, za izgradnju sportskih terena i teretana na otvorenom.

Mladi i njihovi problemi i zahtevi su takođe prioriteti o kojima opština vodi svakodnevnu brigu. . 

„ Ne postoji kulturna i sportska manifestacija gde rukovodstvo gradske optine Crveni krst nije pomoglo i podržalo. Izdvojili smo preko šest miliona i 300 hiljada dinara da sve to pokrijemo , jer hoćemo da našim mladim ljudima stvorimo ambijent za življenje. Akoveć žele da ostanu da žove u svojim sredinama, moramo da im stvorimo uslove.

Kako kaže predsednik Milutinović važna pitanja kojima se ova opština bavi je socijalna politika.

„ Imamo siromašna sela, bez obtira na to što se standard poslednjih godina poboljšava ali i dalje moramo našu politiku da usmerimo ka rešavanju socijalnih potanja naših žitelja. Pomažemo kroz jednukratnu pomoć, pomoć u robi, na različite načine. „, dodaje predsednik

U ovoj opštini koja ima najviše sela od svih opština Grada živi i preko 3000 roma čiji je socijalni status problem koga treba kontinuirano rešavati.

U budžetu za 2019. godinu planirano je  povećanje od milion dinara za ove prioritete.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde