Naslovna Društvo Humanitarna akcija Filozofskog fakulteta i organizacije Optim-um

Humanitarna akcija Filozofskog fakulteta i organizacije Optim-um

0

Gradski Portal 018 – 14.03.2017

Filozofski fakultet i Omladinski progresivni tim udruživanja mladih Optim-um iz Niša organizovali su humanitarnu akciju kako bi prikupili knjige za dodatno opremanje biblioteke škole za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar“ u Nišu. U akciju, koja predviđa prikupljanje lektira za osnovnu i srednju školu, enciklopedija, rečnika, bajki i slikovnica, uključio se veliki broj osnovnih i srednjih škola iz Niša, kao i nastavnici, saradnici i studenti Filozofskog fakulteta.

„Izuzetna pomoć, naročito zato što ljudi u poslednje vreme knjigu ne smatraju poklonom, ali grupa mladih entuzijasta okupljena oko grupe Optim-um, Omladinski progregresivni tim mladih, koji delaju u saradnji sa Filozofskim fakultetom. Donaciju su pomogle i škole Ratko Vukičević, Učitelj Tasa, Branko Radičević, Dositelj Obratović, Stefan Nemanja i gimnazija Bora Stanković. Siguran sam da se oni tih knjiga nisu otarasili, već shvatili da će te knjigi drugima biti potrebnije. Knjige su vredne, dobar deo knjiga su udžbenici, lektire, didaktički materijali i sve to zajedno uvećava naš fond, koji je iznosio oko 3000 knjiga. Pozivam ljude dobre volje da pomognu, jer mi moramo da opremimo prostorije škole, nemamo adekvatne prostorije“ – rekao je Miša Ljubenović.
Zaključio je da su prostorni uslovi najveći problem ove škole. U školu nije ulagano od samog zidanja 1972. godine. Kako je rekao biblioteka i kancelarija psihologa nalaze se u prerađenim svlačionicama, sociolog i logopet nalaze se u pregrađenom delu hodnika. Urgentna pomoć jeste tehnologija. Potrebna su tehnološka sredstva koja će osobama sa posebnim potrebama omogućiti što kvalitetniji rad, a to je ovoj školi neophodno.
Kako je najavljeno knjige koje su dobili biće samo početak ulaganja u školu 14. oktobar, a Optim-um grupa je od 2. do 10. marta prikupila preko 1500 knjiga i uručila ih školi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde