Naslovna Društvo „Moj grad i budućnost, moj Niš“

„Moj grad i budućnost, moj Niš“

0

Gradski Portal 018 – 10.12.2016

Kapital magazin u okviru realizacije projekta „Moj grad i budućnost, moj Niš“ organizuje završnu konferenciju, koja je  održana danas  od 12 sati, u Oficirskom domu u Nišu.Projekat „Moj grad i budućnost, moj Niš“ je nastavak naše kampanje na temu „odliva mozgova“ koju smo započeli 2015. godine. U ovoj godini smo bili fokusirani na rad sa učenicima srednjih škola, koji su učestvovali u našem istraživanju, a kasnije i na radionicama.

Filip Jovanović, urednik Kapital magazina, rekao je da su prethodnih tri meseca realizovali projekat, koji je pre svega bio namenjen učenicima srednjih škola.

„To je nastavak naše kampanje na temu odliva mozgova, koji smo započeli 2015. godine. Sada nam je bio cilj da sa učinicima srednjih škola što više razgovaramo o toj temi, da vidimo kakvi su njihvo stavovi, da probamo da ih motivišemo da se pre svega angažuju, a ne nužno da ih nateramo da ostanu u Srbiji. Ideja nam je da mladim ljudima pokažemo koliko je važno da se bore za svoja prava“ – rekao je Filip Jovanović.

Kako je rečeno, u preliminarnom istraživanju rezultati su pokazali da 80% mladih ljudi, učenika srednjih škola, nije sigurno da li će ostati u Srbiji, 70% mladih je reklo da želi da napusti Srbiju nakon školovanja a njih 10% se izjasnilo da nisu sasvim sigurni, što je već kako kažu, veoma alarmantan podakat.

Milivoje Jovanović, menadžer programa „Pokreni se za posao“, rekao je da je ovaj projekat izuzetno bitan.

„Poruka koju loklani preduzetnici šalju sa svojim konkretnim primerima, mnogo je jača poruka nego da bilo ko od nas priča, ili drižavne institucije ili iz Grada. Sami preduzetnici ohrabruju mlade ljude, mi smo se fokusirali na srednje škole i ovih 5 srednjih škola koje su prošle projekat mislim da su naučili nešto, stekli osnove koje su im bitne za razvoj mladog biznisa. Svetska statisktika govori da je najbolji period za pokretanje svog posla do 27 godine, što znači da bi trebalo krenuti što ranije“ – rekao je Milivoje Jovanović.

Projekat „Moj grad i budućnost, moj Niš“ finansijski je podržao Grad Niš. PartneriKapital magazina u realizaciji aktivnosti bili su: Media i reform centar, Udruženje zarazvoj preduzetništva, Savez studenata Filozofskog fakulteta u Nišu i Savet učenikasrednjih škola Grada Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde