Naslovna Društvo Završetak novog studentskog doma na Gradskom polju očekuje se za godinu dana

Završetak novog studentskog doma na Gradskom polju očekuje se za godinu dana

0
Radovi na studentskom domu/ foto: Gradski portal 018

Prema rečima Radeta Rajkovića, direktora Studentskog centra, očekuje se da do kraja juna bude završena druga, B faza izgradnje novog studentskog doma na Gradskom polju.

Nakon toga Vlada Republike Srbije i Ministarstvo prosvete raspisaće konkurs za narednu, treću fazu, koja obuhvata opremanje doma, tako da za godinu do godinu i po dana može da se očekuje useljenje doma. Izgradnjom novog paviljona Studentskom doma u Nišu kapacitet se povećava za 450 mesta.

„To je veliki broj novih mesta za studente niških fakulteta ako se ima u vidu da Studentski dom trenutno raspolaže sa 954 mesta u sva tri paviljona“, kaže Rade Rajković.

On dodaje da svake godine za smeštaj u domu konkuriše oko 2000 studenata, ali oni stalno mogu da urade analizu gde bi se našli na listi ukoliko bi konkurisali. Iz tog razloga jedan broj studenata, kada vidi koliko bodova ima, a u odnosu na broj mesta koje Studentski centar nudi trenutno, odustaju od konkursa.

„Kada se otvori novi dom očekujemo da za smeštaj konkuriše oko 2500 akademaca  sa fakulteta niškog Univerziteta jer se povećava šansa i da dobiju mesto“, jaže Rajković.

Rajković kaže da sa povećanjem broja studenata koji će u tom slučaju naći u domu neće biti problema oko njihove ishrane.

„Kuhinja Studentskog centra ima dovoljno kapaciteta i dnevno može da pripremi 20.000 obroka, a trenutno hranimo nešto više od 5.500 studenata. Kapaciteta i resurse imamo da to i nadalje radimo kao i do sada sa najvišim standardima“, zaključuje Rajković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde