Naslovna Društvo Za desetak dana prva proba nove javne rasvete na gradskom trgu

Za desetak dana prva proba nove javne rasvete na gradskom trgu

0
Centralni gradski trg u Nišu / foto: redakcija

Centralni gradski trg u Nišu dobiće novi izgled do kraja godine, a trenutno je u toku postavljanje javne rasvete. Prema rečima Milana Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša već za desetak dana zasijaće nove sijalice. Radove izvodi firma „Elmont“.

„U okviru projekta rekonstrukcije Trga kralja Milana radili smo i poseban projekat koji se odnosi na javnu rasvetu“, kaže Milan Milošević.

Miloš Milošević / foto: redakcija

„U pitanju je nova led rasveta, štedljiva kako je i u svetu. U toku je postavljanje stubova i očekujemo da u narednih desetak dana ti radovi budu završeni i prve probe javne rasvete tada krenu. Postojeća rasveta koja je sada na Trgu i sastoji se od velikog broja stubova biće polako uklonjena“.

On dodaje da će na Trgu biti postavljeno 16 visokih stubova i 10 multifunkcionalnih, pametnih stubova.

„Oni će sadržati i video nadzor i vajfaj predajnike, biće instalirani potpuno savremena rasveta. I park će dobiti novu rasvetu, a u pitanju je, takozvana, podna rasveta koja će osvetljavati spomenike tako da će rasveta u potpunosti biti poboljšana na čitavom ovom prostoru“, ističe Milošević.

Milošević dodaje da stari stubovi neće otići u zaborav.

„Deo te rasvete biće repariran i postavljen u parku preko puta Gradske kuće, a deo ćemo koristiti tamo gde gradu bude trebalo“, dodaje Milošević.

„Sve vreme radova na trgu radiće se i javna rasvete, zavisno od toga koja celina kako bude završena“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde