Naslovna Društvo Veliko interesovanje Nišlija za dobrovoljno testiranje na Covid-19

Veliko interesovanje Nišlija za dobrovoljno testiranje na Covid-19

0
Institut za javno zdravlje u Nišu / foto: Gradski portal 018

Institut za javno zdravlje Niš krenuo je minulog vikenda sa dobrovoljnim testiranjem na Covid-19 i do sada su se za testiranje javila 152 lica koja imaju obavezu plaćanja te analize i osam lica koja su oslobođena plaćanja, poput studenata, izjavila je epidemilog Instituta za javno zdravlje Niš Biljana Kocić.

Ona je u izjavi za Radio televiziju Srbije kazala da je interesovanje građana veliko i da se za testiranje javljaju i čitave porodice koje žele da provere svoje zdravlje.

„Testiramo lica koja treba da putuju u inostranstvo ili su došla iz iznostranstva, a što se tiče građana koji žele da provere svoje zdravlje, čekamo dodatne instrukcije. Nezvanično smo dobili informaciju da će postojati mogućnost da se i ti građani testiraju na lični zahtev“, izjavila je Kocić.

Ona je rekla da je poželjno da se građani kojima je potreno testiranje na korona virus unapred jave putem telefona kako bi Institut mogao da planira broj zaposlenih koji uzimaju uzorke i opterećenje laboratorije, pošto rezultati testiranja moraju da budu izdati u roku od 48 časova.

Testiranje na lični zahev u Institutu za javno zdravlje Niš naplaćuje se 6.000 dinara.

Građani Niša za koje postoji sumnja da su oboleli od korona virusa, besplatno se testiraju u kovid ambulanti u Duvaništu, a trudnice, lica kojima je test potreban zbog odlaska na operaciju, kao i lica čiji su članovi porodice oboleli od korona virusa testiraju se u montažnom objektu ispred Doma zdravlja.

Virus Covid-19 juče je laboratorijski potvrđen kod svega dve osobe, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde