Naslovna Društvo Uspon na vrh Babičke gore za pamćenje

Uspon na vrh Babičke gore za pamćenje

0
Uspon na Krivu buku

Više od 200 planinara iz naše zemlje i Bugarske učestvovalo je u subotu u usponu na Krivu buku, vrh Babičke gore koji se nalazi na 1.057 metara nadmorske visine.

Planinari su se već po tradiciji okupili kod škole u Gornjem Dragovlju, a do najvišeg vrha Babičke gore, udaljenog oko osam kilometara, trebalo im je oko tri sata hoda.

Uspon na Krivu buku / foto: Planinarski klub „Trem 1810“

Ove godine, za razliku od prethodnih, Babička gora bila je cela pod snegom što je usponu dalo posebnu draž.

Učesnici akcije su putem društvenih mreža podelili utiske sa uspona, jedan od njih, Srdjan Lazarević je na svojoj fb stranici napisao:

„Bio sam na mnogo godišnjih planinarskih akcija i manifestacija do sada širom Srbije ali kao sto je ova u Gornjem Dragovlju (Zaplanje), „Uspon na Babičku goru“, nema je nigde! Svake godine (zime) mi se čini da bolje od toga ne moze biti, ali oni me već sledeće godine demantuju. I pomeraju letvicu za sve ostale još više. Znači manifestacija broj jedan, pa deset praznih mesta, pa svi ostali!“.

Planinari su pohvalili odličnu organizaciju akcije, odlično pripremljenu stazu do Krive buke, a gostoprimstvo i ljubaznost domaćina ocenili su „čistom desetkom“.

Sve učesnike akcije po povratku sa Babičke gore u Gornjem Dragovlju sačekali  pasulj, svadbarski kupus, lovački gulaš i još jedno druženje za pamćenje.

Svi učesnici akcije imali su samo reči hvale za organizatore, a to su bili Planinarski klub „Trem 1810“ iz Donjeg Dušnika i meštani Gornjeg Dragovlja, uz pomoć opštine Gadžin Han i Turističke organizacije Gadžin Han.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde