Naslovna Društvo Uskoro javni poziv za stanare Naučno tehnološkog parka

Uskoro javni poziv za stanare Naučno tehnološkog parka

0
Naučno-tehnološki park Niš / foto: redakcija Gradski portal 018

Izgradnja Naučno tehnološkog parka u Nišu privodi se kraju, a prvi stanari useliće se maja, kaže Milan Ranđelović, direktor NTP. Prema njegovim rečima, Naučno tehnološki park se smatra jednim od najvećih poduhvata Vlade Reoublike Srbije, Grada Niša i Univerziteta u Nišu, a  svečano otvaranje parka je planirano za kraj aprila. Budućim stanarima će na raspolaganju će biti 14.000 kvadrata. 

“Vlada dobro interesovanje potencijalnih stanara, počev od onih koji su već prisutni u Nišu ali i kompanija koje su zaiteresovane da dođu u naš grad. Računamo na poznate  IT kompanije ali želimo da motivišemo kompanije koje nisu čisto softverske a koje imaju svoje proizvode”, kaze Milan Ranđelović, direktor NTP koji ističe da NTP nudi usluga  koje će kompanijama omogućiti da se razvijaju na najbolji mogući način. 

Kako se radovi privode kraju priprema se javni poziv za izdavanje prostora. Komercijalna cena po kvadratu biće od 6 do 7 evra plus PDV i troškovi, dok će za startapove početna kirija biti jedan evro s tim da im u naredne tri godine na šest meseci raste po jedan evro kirija.

Milan Ranđelović / foto: redakcija Gradski portal 018

“Prostor je namenjen isključivo firmama bez obzira na strukturu vlasništva.  Međutim, Naučno tehnološki park neće podržati projekte čiji će rezultat biti neko veliko naučno dostignuće osim ukoliko iza toga ne sledi neki proizvod sa kapacitetom za komercijalizaciju prvenstveno na globalnom nivou”, objašnjava Ranđelović. “Cilj je da se  ono što postoji od znanja u Nišu pretoči u proizvode, da se ti prozvodi razvijaju i proizvode u Nišu i otvaraju nove fabrike i radna mesta”.

Budući stanari Naučno tehnološkog parka boraviće u prostoru koji je namenski pravljen za njihove aktivnosti. U zgradi postoji restoran, kafić, teretana.   

“Obezbeđen je i dovoljan broj parking mesta, velika konferencijska sala, veliki broj sala za sastanke, neki zajednički prostori koji će učinit da se osećaju ležernije i da se druže. Imaće dobru infrastrukturu u pogledu telekomunikacije i drumskog saobraćaj jer su od centra grada udaljeni nekih 800 metara”, ističe Ranđelović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde