Naslovna Niš Ukoliko je udario tast na zeta, Dačić nije na Vučića 

Ukoliko je udario tast na zeta, Dačić nije na Vučića 

0
Dačić i Palma posetili Niš / foto: redakcija

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je danas podnošenje tužbe protiv lica koje je napravilo i emitovalo spot u ime opštinskog odbora te stranke u Raškoj, a u kome se birači pozivaju da pređu, kao u kladionici, iz „keca u dvojku“.

„Mi nismo uradili taj spot. Neko je to ilegalno uradio, kako bi moglo da se kaže da SPS vodi prljavu kampanju protiv Srpske napredne stranke“, rekao je Dačić u Nišu.
On je pozvao sve stranke na na korektne odnose i na izbegavanje podmetanja, poput današnjeg spota.
Prema njegovim rečima, o tome koliko je besmisleno govoriti da je spot uradio SPS govori i činjenica da predsednik opštinskog odbora SNS u Raškoj zet predsednika opštinskog odbora SPS u tom mestu.
„Valjda nije udario tast na zeta. Ukoliko i jeste udario tast na zeta, nije Dačić na Vučića“, kazao je Dačić.
foto: redakcija
Zajedno sa predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palme, Dačić je položio cveće na spomenike žrtvama NATO bombardovanja u Nišu i pri to istakao da je stav SPS-a jasan, da je Srbija bila žrtva NATO agresije.
„Važno je da Srbija zadrži takav stav i da traži odgovornost za one koji su je bobardovali“, izjavio je Dačić.
On je istakao da mi dugujemo svim ljudima koji su nevini stradali tokom bombardovanja častan odnos prema tom pitanju.
„Ne možemo da prihvatimo kršenje rezolucije 12 44 i jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova. Nikakvih ustupaka u tom smislu neće biti“, naglasio je Dačić.
Ukoliko neko želi kompromis, dodao je Dačić, smo smo spremni, a ukoliko ne, mi ćemo nastaviti našu borbu za zaštitu državnih i nacionalnih interesa.
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da se koalcija SPS – JS zalaže za borbu protiv bele kuge, ravnomerni razvoj grada i sela, asfaltiranje svih sela i da svako selo ima dom kulture, sportski teren, ambulantu, poštu.
„Zalažemo se da se pomogne poljoprivrednim proizvodjačima, da se pomogne majkama koje nigde ne rade“, rekao je Marković.
On je istakao da lokalne samouprave posle izbora, zbog korone virusa treba da „prepakuju“ svoje budžete i izbace one pozicije koje u narednom vremenskom periodu neće biti korisne za gradjane.
Dačić i Marković  su u toku popodneva posetili  i Gadžin Han i Aleksinac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde