Naslovna Niš U Nišu do sada proglašeno sedam izbornih lista

U Nišu do sada proglašeno sedam izbornih lista

0
Ljiljana Berić / foto: redakcija

Gradska izborna Komisija u Nišu (GIK) proglasila je sedam izbornih lista od početka izbornog procesa, kazala je agenciji Beta predsednik GIK-a Ljiljana Berić.

Prema njenim rečima, danas je proglašena izborna lista Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, pre uvođenja vanrednog stanja progalašene su tri liste, a nakon ukidanja vanrednog stanja proglašene su još tri, odnosno sa danas proglašenom listom SPS-a i JS-a, još četiri.

Berić je kazala da je najpre proglašena lista Srpske napredne stranke, potom Srpske radikalne stranke, grupe građana Spas, Narodne seljačke stranke, Ruske stranke i koalicije Nove Srbije i Narodnog slobodarskog pokreta.

Prema njenim rečima do sada je materijal za kandidovanje preuzeo je 21 potencijalni podnosilac liste tako da se narednih dana očekuje intenzivnija predaja lista sa kandidatima za odbornike u Skupštini grada.

Skupstina grada / foto: Gradski portal 018

Berić je podsetila da je 5. jun kranji rok za predaju lista ali i za proveru upisa u birački spisak.

Ispravka upisa u birački spisak, dodala je, biće moguća do 17. juna, a birački spisak će biti zaključen 18. juna u ponoć i tada će se znati tačan broj birača u Nišu.

Ona je kazala da služba za proveru biračkog prava u Skupštini grada Niša radi svakoga dana do 20 časova, a građani mogu da provere svoje biračko pravo i uz pomoć računara i interneta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde