Naslovna Bela Palanka U Beloj Palanci se dozvoljava se šetanje kućnih ljubimaca u trajanju od...

U Beloj Palanci se dozvoljava se šetanje kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta; Restorani i kiosci da služe hranu „za poneti“

0
foto: opština Bela Palanka

Štab za vanredne situacije opštine Bela Palanka doneo je naredbu kojom se zabranjuje svim licima izlazak van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama i izvan domaćinstva (okućnica) u vremenu od 17.00 do 05.00 časova, osim nedeljom kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 03.00 do 08.00 časova ujutru u cilju kupovine namirnica.

Na teritoriji opštine Bela Palanka dozvoljava se rad svake nedelje prodajnim objektima svih vrsta u periodu od 04.00 do 07.00 ujutru zbog prodaje namirnica licima starijim od 65 godina.

U skladu sa dopisom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave RS od 18. 03. 2020, preporuka je trgovcima da u maloprodajnim objektima organizuju prodaju tako što će biti jedan potrošač na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti, a u skladu sa Zaključkom Vlade Broj: 53-2581/2020 od 17. marta 2020. godine.

Dozvoljava se izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakog dana u periodu od 20.00 do 21.00. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije Štab za vanredne situacije opštine Bela Palanka donosi zaključak da se ugostiteljima zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu granu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljkom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde