Naslovna Društvo Tečaj za izviđačke instruktore prvog stepena

Tečaj za izviđačke instruktore prvog stepena

0

Savez izviđača grada Niša će ovog vikenda otpočeti realizaciju teoretskog dela Tečaja za izviđačke istruktore prvog stepena. Teoretski deo biće organizovan u dva vikend ciklusa, uz pomoć starijih instruktora iz sastava Kluba izviđačkih instruktora Saveza izviđača grada Niša.

Zvanje izviđačkog instruktora mogu steći oni članovi Saveza koji su savladali određena znanja i aktivno ih prenose na druge, pomažući rad određene jedinice, saveza ili izviđača kao pojedinca. 

Tokom dva teoretska dela polaznici će prolaziti kroz teme: Svetski Skautski pokret, Izviđačka organizacija Srbije i njene aktivnosti, omasovljavanje organizacije i formiranje novih jedinica, osposobljavanje i školovanje kadrova, saradnja sa roditeljima, školom i lokalnom zajednicom, informisanje, negovanje tradicije; kultutno-zabavni život organizacije, svečanosti i ceremonije; uloga, profil i veštine istruktora. 

Tečaj se organizuje u sklopu projekta „Izviđaštvo za sve mlade“, koji organizuje Savez izviđača grada Niša a finansira grad Niš.

Područje delovanja izviđačkog instruktora prvog stepena je njegova organizaciona jedinica – odred i gradski Savez.           

Osnovni uslovi za sticanje zvanja izviđački instruktor su posedovanje moralnih i pedagoških osobina, dobro poznavanje metodike rada svih kategorija članstva, počev od osnivanja jedinica, objašnjavaju iz Saveza izviđača Grada Niša. Tu spada i organizovanje rada na savlađivanju programa, pripreme i izvođenje akcija i aktivnosti, kao i doprinos obogaćivanju sadržaja i metoda rada i unapređivanje teorije i prakse.

Nakon teoretskog dela predstoji njihovo učešće u trećem i četvrtom delu tečaja, odnosno praktičnom radu na organizaciji i realizaciji akcija gradskog Saveza, kao i u stručnom osposobljavanju i školovanju kadrova u periodu od decembra ove do avgusta naredne godine. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde