Naslovna Dimitrovgrad Svečano otvaranje istočnog kraka Koridora 10 u subotu

Svečano otvaranje istočnog kraka Koridora 10 u subotu

0
Auto put
Auto put foto: GP018

Istočni krak Koridora 10, čija je gradnja počela pre skoro devet godina biće otvoren za saobraćaj u subotu, 9. novembra. Prema za sada još nezvaničnim informacijama, svečano otvaranje istočnog kraka Koridora 10 biće kod tunela Bancarevo u 12 časova, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prema podacima JP „Koridori Srbije“ deonica autoputa E80 od Proseka do granice sa Bugarskom ukupne je dužine 86,8 kilometara, a ima 87 mostova, 5 savremeno opremljenih tunela i 5 saobraćajnih petlji.

Najduži most je na deonici Crvena Reka – Čiflik, koji prelazi preko reke Nišave i železničke pruge Niš-Dimitrovgrad. Ukupna dužina tog mosta je 475 metara.

U kompletan istočni krak ugrađeno je oko 780.000 tona asfalta.

Posebnu atrakciju na Istočnom kraku Koridora 10 predstavlja tunel Bancarevo koji je u ukupnoj dužini od 733 metara. Reč je o pametnom tunelu, tako pokrivenim kamerama da se saobraćajem u njemu može upravljati iz obližnjeg tehničko-operativnog centra.

Do sada je pušteno u javni saobraćaj 65 kilometara punog profila autoputa (od Crvene Reke do granice sa Bugarskom) i 17,5 km paralelnog nekomercijalnog puta Bela Palanka–Pirot.

Putarina za vozače putničkih automobila od Niša do Dimitrovgrada biće 350 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde