Naslovna Društvo Svečana dodela nagrada „Radovićev venac“ u petak u Dečijem kulturnom centru

Svečana dodela nagrada „Radovićev venac“ u petak u Dečijem kulturnom centru

0
Deciji Centar
Dečiji kulturni centar foto: GP018

Promocija zbornika i svečana dodela nagrada „Radovićev venac“ za najbolji literarni rad održaće se 29.11. sa početkom u 18 časova u holu Dečijeg kultrunog centra. U zborniku će se naći 24 nagrađenih radova koja su napisana u prozi i poeziji u tri kategorije i 45 rada koji će biti deo zbornika.

Dečiji kulturni centar deseti put organizovao je literarni konkurs „Radovićev venac“ koji je trajao od 01.10. do 31.10. ove godine. Za ovogodišnji konkurs pristiglo je više od 400 radova iz svih krajeva Srbije, ali i zemlji u okruženju na temu: „Da li mi verujete“.

Ove godine u komisiji za odabir radova su bili: BILJANA STANOJEVIĆ, književnica; MARIJA CVETKOVIĆ, profesoka srspkog jezika; SANDRA PETKOVIĆ, filolog; DARKO GLAVAŠ, pesnik za decu ; MILOŠ PETKOVIĆ, književnik.

Nagrađeni radovi i odabrani radovi su dece sa cele teritorije Srbije, kao i zemalja u okruženju. „Radovićev venac„ je osnovan početkom 80. godina prošlog veka sa jednom idejom da se podstakne književno stvaralaštvo kod učenika osnovnih škola. U prethodnim godinama literarni konkurs „Radovićev venac“ je dobio međunarodni karakter. Na konkurs su pristigli radovi iz cele republike, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Od 2019. godine je pokrenuta i dečija književna kolonija u kojoj učestvuju laureati „Radovićevog venca“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde