Naslovna Sve vesti Niš Sportski duh nikada ne stari: Vitalni penzioneri uživaju u kuglani

Sportski duh nikada ne stari: Vitalni penzioneri uživaju u kuglani

0
Penzioneri koji uživaju u kuglanju pronalaze radost i druženje na stazi. Njihova iskustva i veštine stvaraju prijateljsku atmosferu među njima, dok istovremeno održavaju aktivnu i zdravu svakodnevicu. Kuglanje za njih nije samo sport, već i zajedničko druženje koje obogaćuje njihove penzionerske dane.

Na kuglaškoj stazi svi se osećaju ponovo mladima. Svaki oboren čunj doprinosi atmosferi radosti i podrške. Kroz kuglanje, ovi niški penzioneri održavaju vitalnost i fizičku kondiciju, istovremeno negujući duh zajedništva.

Slavoljub Savić,foto:GP018

Danas treniramo i spremamo se za osnivanje kuglaškog kluba. U toku nedelje smo dobili dva besplatna termina na četiri linije. U sklopu svih drugih kvalitetnih aktivnosti se bavimo i kuglanjem. Znači nam svaka aktivnost kako bismo probudili želju penzionera da se što više uključe u naše aktivnosti i da izađu iz svojih kuća“, poručio je Slavoljub Savić, predsednik Kluba penzionera Niša.

Druženje nakon kuglanja postaje poseban ritual. Nakon termina uz kafu ili toplu čokoladu dele priče iz svojih života i grade trajna prijateljstva.

Gorica Petrović,foto:GP018

„Do sada sam dolazila sedam, osam puta i jako mi puno znači i lepo se osećam kad odem kući. U početku je malo bolelo, ali sad sam stekla kondiciju, ali i prijateljstva. Posle odemo na kaficu ili toplu čokoladu i super nam je“, kaže penzionerka Gorica Petrović.

SC „Čair“ je penzionerima obezbedio dva besplatna termina nedeljno za kuglanje, a organizovali su i besplatne škole klizanja i stonog tenisa za mališane.

 

Branka Aranđelović,foto:GP018

„Penzioneri uz fizičko vežbanje mogu lakše da prebrode sve fizičke aktivnosti, a i vremenom da poprave svoje zdravstveno stanje. I u narednom periodu ćemo kao Sportski centar „Čair“ da organizujemo događaje sa ciljem da okupimo što više sportista i rekreativaca“, navela je direktorka SC „Čair“ Branka Aranđelović.

Penzionere kuglaše je danas posetila i gradonačelnica Niša, koja se i sama sa kuglašima oprobala u obaranju čunjeva. Ona je poručila da je plan Grada da se u naredna dva meseca smanji granica za besplatan prevoz sa 70 na 65 godina.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

Dragana Sotirovski je obećala penzionerima i da će za nekoliko meseci svaka gradska opština imati uređene prostorije gde će penzioneri moći da se okupljaju i druže.

Klub penzionera Niša je osnovan maja 2023. godine i broji oko 120 registrovanih članova. Organizuju razne sadržaje koji se tiču zdravlja, organizuju takmičenja u pikadu i šahu, zajedno idu u pozorište, a organizuju i veče poezije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde