Naslovna Društvo Sedam osoba sa invaliditetom zaposlena preko javnih radova Opštine Crveni Krst

Sedam osoba sa invaliditetom zaposlena preko javnih radova Opštine Crveni Krst

0

Sedam osoba sa invaliditetom naredna četiri meseca biće zaposleni kroz javne radova na poslovima čišćenja i održavanja dečijih igrališta i mobilijara u gradskoj opštini Crveni Krst. Opština je u svom budžetu za ovu godinu predvidela 400 hiljada dinara za sufinansiranje javnih radova za osobe sa invaliditetom, ali su dodatno kroz dva projekta dobili sredstva od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

“Mi smo u budžetu Gradske opštine Crveni Krst za ovu godinu izdvojili 400 hiljada dinara za invalidna lica i njihovo zaposlenje. Cilj, na obostrano zadovoljstvo, je poboljšanje kvaliteta života naših invalidnih lica. Spremni smo da kroz rebalans budžeta ponovo izdvojimo sredstva i pomognemo i drugim sugrađanima sa invaliditetom”, istakao je predsednik GO Crveni Krst prof.dr Miroslav Milutinović.

Oba projekta su u toku, a jedan od njih predstavlja javni rad pod nazivom “Zaštita životne sredine i prirode, čišćenjem dečijih igrališta i drugih javnih površina na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst – Niš”.

Pomenuti javni rad, na osnovu koga su angažovana četiri invalidna lica, realizuje se u periodu od 18.jula do 17.novembra. Njima se pored neto naknade uplaćuju svi porezi i doprinosi i računa im se radni staž.

Po drugom projektu, zaposlene su još tri osobe sa invaliditetom za poslove održavanja dečijih mobilijara, a opština je od Ministarstva za rad dobila još skoro 450 hiljada dinara. Neto primanja osoba sa invaliditetom po ovim projektima, iznose 22 hiljade dinara. Ovaj javni poziv pod nazivom “Sanacija i zaštita dečijih mobilijara” traje do 30.septembra.

Oba projekta obuhvataju ukupno dvadeset i pet gradskih i seoskih lokacija i 47 dečijih sportskih terena i mobilijara.

Realizacijom ovih projekata teži se unapređenju položaja i kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, povećanju bezbednosti dečijih mobilijara usmerenih na povećanje broja dece koja se rekreiraju, ali i razvijanje navika i svesti kod građana za očuvanje javne imovine, prirode i zaštite životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde