Naslovna Kultura Promocija novog romana Vladimira Pištala u niškoj Narodnoj biblioteci

Promocija novog romana Vladimira Pištala u niškoj Narodnoj biblioteci

0
U petak, 9. februara 2024. godine, sa početkom u 19 sati, u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” Niš biće predstavljen novi roman Vladimira Pištala „Pesma o tri sveta”.

Vladimir Pištalo je jedan od najznačajnijih i najprevođenijih savremenih srpskih pisaca. Priča romana „Pesma o tri sveta” smeštena je u period na prelasku iz 17. u 18. vek i povezuje tri kontinenta: Evropu, Afriku i Ameriku.

Pripovest u prvom licu glavne junakinje Ozane, kazuje nam pesmu o ženskom Donu Kihotu u burno doba kolonijalizma i otkrivanja novih svetova.

„Pesmu o tri sveta vodi velika i hrabra mašta. Ona pravi širok kulturološki zahvat, od baroka – doba ranog prosvetiteljstva, masovnog ropstva i građenja svetskog sistema, pa sve do Napoleonovog osvajanja Perasta. Vladimir Pištalo ima redak dar za razumevanje drugih kultura. On prepevava istoriju“, navodi se u zvaničnom opisu knjige u izdavaštvu „Agore“.

Pored autora Vladimira Pištala, na promociji će govoriti književnik Selimir Radulović, upravnik Biblioteke Matice srpske i Nenad Šaponja, recenzent i izdavač. Moderator večeri je Emilija Radmilović.

Vladimir Pištalo (1960) jedan je od najznačajnijih i najprevođenijih savremenih srpskih pisaca. Dobitnik je NIN-ove nagrade, nagrade „Meša Selimović” i nagrade „Borisav Stanković”.

Njegov roman „Tesla, portret među maskama“ je preveden na dvadeset, a roman „Milenijum u Beogradu“ na deset jezika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde