Naslovna Društvo Porodica iz Dušnika čiji je stan izgoreo dobila značajnu pomoć

Porodica iz Dušnika čiji je stan izgoreo dobila značajnu pomoć

0

Humane Nišlije organizovane posredsvom fejsbuk grupe pod nazivom „Ako imaš Ti donesi. Ako nemaš Ti odnesi“ zbog vanrednog stanja i epidemije korona virusa pomažu ovih dana isključivo građanima kojima je pomoć urgentno potrebna, a među onima kojima su pritekli u pomoć je i porodica Čede i Snežane Miljković iz sela Donji Dušnik kraj Niša čiji je stan početkom godine potpuno izgoreo u požaru.

Miljkovićima su donirali nameštaj – dvosed, orman, kompjuterski sto i stolicu, veš mašinu, kombinovi frižider i posuđe.

Milka Brajković Ranđelović, pokretač grupe „Ako imaš Ti donesi. Ako nemaš Ti odnesi“, kazala je da je to druga akcija pomoći porodici iz Dušnika, a u prvoj, neposredno nakon požara, obezbeđena im je garderoba i najneophodnije stvari za život.

Stigla pomoć Miljkovićima / foto: fb Dragana Sotirovska

„Ovoga puta smo Miljkovićima pomogli na inicijativu Nišavskog upravnog okruga i načelnice Dragane Sotirovske. Značajnu pomoć pružila je i opština Gadžin Han. Okrug i opština su obezbedili prevoz, dok je okrug obezbedio nov kombinovani frižider“, rekla je Brajković Ranđelović.

Prema njenim rečima, grupa „Ako imaš Ti donesi. Ako nemaš Ti odnesi“ moći će da pomogne narednih dana i ljudima koji nemaju garderobu jer postoji zaliha ranije prikupljenih stvari, a grupa ima još i ponešto od nameštaja koje su građani donirali.

Donacija za Miljkoviće

„Priskačemo u pomoć kada je to baš zaista hitno potrebno. Odneli smo nedavno jednoj baki krevet jer joj se stari potpuno raspao. Bilo je i ljudi kojima je hitno bio potreban električni šporet i frižider“, izjavila je Brajković Ranđelović.

Ona je kazala da je grupa „Ako imaš Ti donesi. Ako nemaš Ti odnesi“ kupila i podelila 50 maski ugroženim građanima, a podeljeno je i nešto brašna i kvasca zahvaljujući donaciji stanovnice sela Prosek Maje Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde