Naslovna Društvo Počeli radovi na izgradnji humanitarnog parkinga na Bulevaru Nemanjića

Počeli radovi na izgradnji humanitarnog parkinga na Bulevaru Nemanjića

0
Meato budućeg humanitarnog parkinga/foto:gp018

Uklanjanjem teniskih terena i pratećih objekata koji su bili na toj lokaciji, na Bulevaru Nemanjića se počelo sa pripremom terena za izgradnju humanitarnog parkinga.
Očekuje se da će kapacitet biti 250 parking mesta, ali će taj podatak definitivno biti poznato nakon što se zasadi zelenilo.

Pomoćnica gradonačelnice Marina Živulović Petrović

Pomoćnica gradonačelnice Marina Živulović Petrović otkrila je u kojoj je fazi izgradnja i kako bi ovaj objekat trebalo da izgleda.

“Radovi su već počeli, samim tim što smo uklonili teniske terene zajedno sa kafićem, platoom i nekim pomoćnim objektima, tako da smo stvorili površinu od jednog hektara, gde može da se parkira možda 250 vozila. To ćemo da vidimo u periodu kad zasadimo zelenilo i odradimo zelene površine, tako da ćemo znati i broj parking mesta. Ovaj prostor radimo uglavnom iz donacija. Prvi donator je Transkopt, koji je uradio skidanje sloja i došao do podloge koju su imali teniski tereni. Urađeni su stubovi sa svetiljkama. Ostalo nam je još malo prostora i skidanje površinskog dela. Nakon toga ide rizla, koja će da bude postavljena najverovatnoje u toku leta. Niš Parking će imati svoju kućicu na ulazi i rampu, tako da će on i da obezbeđuje sav ovaj prostor i kontroliše ulazak i izlazak vozila.”
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podsetila je na humanitarni karakter ovog parkinga i istakla da će se tako rasteretiti ovaj deo grada.

Dragana Sotirovski/foto:gp018

“Humanitarni parking se uveliko radi i nadam se da će uskoro biti završen, kako bismo svim sugrađanima koji žive u okolini, na Bulevaru Nemanjića, u Branka Krsmanovića i Romanijskoj omogućili da se parkiraju i da na taj način reše problem, a da istovremeno budemo humani i da novac, umesto Parking servisu, ide za decu koja se leče od različitih bolesti. Na taj način mislim da ćemo i ovaj deo grada da rasteretimo maksimalno i pomognemo ljudima da reše parking prostor”, rekla je Sotirovski, pa otkrila da je postojala ideja da objekat bude u formi garaže, ali da je to bilo nemoguće.

Meato budućeg humanitarnog parkinga/foto:gp018

“Bilo je ideja da se ovde napravi podzemna garaža, možda ćemo o tome da razmišljamo, ali je potrebno mnogo para, tako da će ovo, za sada, biti jedan običan parking. Mogli smo da vidimo i igralište, za koje ćemo već narednih dana početi da radimo predračun, jer je ostalo mnogo para od Kupa Radivoja Koraća koje smo opredelili za uređenje košarkaških igrališta. Jedno od takvih jeste u Romanijskoj. Ljudi iz Direkcije su nam objasnili da će biciklistička staza ići ka Stop šopu. Važno je da su direktori pojedinih preduzeća sa nama i da mogu da vide šta gde nedostaje. To je način da pomognemo sugrađanima ovde, kroz razgovor, što je način da dobijemo prave informacije.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde