Naslovna Društvo Park kod Pravnog fakulteta skoro završen. Dobija i deo za kućne ljubimce

Park kod Pravnog fakulteta skoro završen. Dobija i deo za kućne ljubimce

0
Park na Trgu kralja Aleksanda Oslobodioca je dobio novo ruho. Popločane su staze, postavljene su nove klupe, a uveden je i novi sistem zalivanja travnjaka i cveća. Ostalo je još da se postavi mobilijar za decu i urede travnate površine.

U parku kod Pravnog i Ekonomskog fakultet je postavljeno 34 novih klupa, 28 novih kanti za đubre, novi kandelabri, zaštitna ograda, kao i novi zalivni sistem.

Ivan Mihajlović, foto:GP018

Ovaj park ima kompletno novi zalivni sistem na prvom mestu, to je osnovna novina. Kako je urađen park kod „Delte“ i park kod suda, tako smo radili i zalivni sistem u parku kod Pravnog fakulteta, što znači da će trava stalno biti zelena. Imamo sistem kap po kap i kod svih biljaka“, rekao je direktor jKP „Mediana“ Ivan Mihajlović.

Foto:GP018

U ovom parku biće postavljene i posebne kante sa kesama za sakupljanje izmeta kućnih ljubimaca.

U ovom parku smo opredelili jedno čitavo polje za šetnju kućnih ljubimaca i oko tog polja su postavljene kante za pseći izmet sa kesicama da građani mogu da pokupe iza svojih kućnih ljubimaca. Nakon ovog pilot-projekta videćemo kakvi će bti rezultati i plan nam je da, ako rezultati budu dobri, to proširimo i na teritoriju čitavog grada“, dodao je Mihajlović.

Nebojša Kocić , predsednik Gradske opštine Medijana, na kojoj se i nalazi ovaj park, je rekao da ovaj deo grada zaslužuje jedan ovakav park s obzirom na to da je velika frekvencija ljudi i roditelja sa decom.

Nebojša Kocić, foto:GP018

Gradonačelnica Sotirovski je najavila da će do kraja godine početi rekonstrukcija parka na Margeru, dok će rekonstrukcija parkova Sveti Sava i dela parka Čair biti planirana za narednu godinu.

Dragana Sotirovski, foto: GP018

Za narednu godinu ćemo planirati deo Čaira, a do kraja ove godine bi trebalo da započnemo radove na Margeru, na parkiću na kružnom toku. Park Svetog Save ćemo rekonstruisati po fazama, s obzirom na to da se radi o velikom parku, kroz njega dnevno prođe nekoliko hiljada ljudi. Pet mobilijara koje smo obezbedili preko komunalnog preduzeća biće namenjeno gradskoj opštini Medijana u svih pet parkovskih površina i mislim da ćemo time zadovoljiti najmlađe“, poručila je Dragana Sotirovski.

Foto:GP018

Kako je ranije v. d. direktora Direkcije za izgradnju Zoran Prokić rekao park na Trgu kralja Aleksandra je poslednji put bio renoviran 80-ih.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde