Naslovna Društvo Oni su budućnost Niša. Nagrađeni najtalentovaniji osnovci i srednjoškolci

Oni su budućnost Niša. Nagrađeni najtalentovaniji osnovci i srednjoškolci

0
U Oficirskom domu uručene su nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola iz Niša za prošlu godinu. Ove nagrade su zamenile Vidovdanske nagrade, koje su dodeljivane ranijih godina učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Pohvale najboljim učenicima je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona je učenicima poručila da će Grad dati sve od sebe da stvori uslove kako bi mogli da nastave svoje školovanje u Nišu i kasnije da ostanu da žive i rade u svom gradu.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

Izuzetno sam srećna što vas vidim u ovolikom broju, i što se taj broj uvećava iz godine u godinu. Što učestvujete na različitim takmičenjima širom Srbije i inostrastva i što promovišete svoj grad svojim znanjem i umećem. Doprinosite da radujete svoje porodice, svoje profesore i obogaćujete svoje znanje“, poručila je gradonačelnica.

Nagrađeno je ukupno 345 učenika, koji su osvojili 452 nagrade. Nagrađeno je 168 osnovaca i 177 srednjoškolaca. Ukupan novčani iznos dodeljen učenicima osnovnih i srednjih škola Grada Niša je 3.776.000 dinara.

Pavle Jovanović,foto:GP018

Jedan od nagrađenih je novi srednjoškolac Pavle Jovanović koji je ove školske godine upisao geografsko-istorijski smer. On je istakao da mu ovo priznanje predstavlja veliku čast.

Pavle Jovanović,foto:GP018

Mnogo mi je drago što sam ovde i ovo mi zaista predstavlja veliku čast. Nije teško u srednjoj školi, lepo sam se snašao. Profesori, koji tamo rade, nam pomažu da se prilagodimo. Zanimljiv je izazov, imamo neke nove preglede, preferirao sam istoriju i geografiju i zato sam naučio da nastavim s tim“, kaže doskorašnji učenik škole „Kralj Petar Prvi“.

Maša,foto:GP018

Učenica četvrtog razreda, Maša, kaže da joj ova nagrada predstavlja veliki uspeh i da je tera da postigne još veće rezultate ove godine. A to je, kako ona kaže, da ove godine osvoji prvo mesto iz matematike.

Foto:GP018

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde