Naslovna Društvo Nišlija Aca Krstić istrčao 550 kilometara za mesec dana

Nišlija Aca Krstić istrčao 550 kilometara za mesec dana

0
foto: fejsbuk Aca Krstić

Epidemija korona virusa prekinula je treninge i takmičenja velikog broja sportista širom sveta, ali ne i treninge  poznatog niškog maratonca, matematičara i šahiste Ace Jovana Krstića (55).

On je tokom prošlog meseca istrčao 550 kilometara, što je  njegov lični rekord.

Prema Krstićevim rečima u apilu je bilo 19 dana kada smo mogli da izlazimo  iz kuće i sve te dane iskoristio je za trčanje, uglavnom do majke koja živi u selu Prosek koje je 14 kilometara udaljeno od Niša.

foto: fejsbuk Aca Krstić

“Trčao sam do tamo uglavnom bedemom pored Nišave, odneo bih majci nešto od namirnica, posedeo bih u dvorištu da bih malo popričao sa njom i da bih predahnuo, i istim putem sam se, trčeći, vraćao u Niš. Imao sam uglavnom dobar ritam, prelazio sam jedan kilometer za manje od šest minuta”, rekao je Krstić.

On je kazao da je u aprilu jedan dan bez policijskog časa iskoristio da sa prijateljem trči po Suvoj planini.

“Do sela Divljana smo otišli kolima, a potom smo trčali planinskim visovima do vrha Smrdan (1.487). Toga dana sam pretrčao nešto više od 30 kilometara. Ovog vikenda je trebalo da trčimo po Staroj planini, ali nam je kiša pokvarila plan, tako da smo to odložili za naredni vikend ”, rekao je Krstić.

On je kazao da je vreme kada smo imali policijski čas koristio za odmor i za partije šaha preko računara.

Rekao je da mu nedostaju mi trke i takmičenja jer voli da se nadmeće i jedva čeka da maratoni ponovo krenu.

“Poslednja trka na kojoj sam ove godine učestvovao bio je 57 kilometara dug ultramaraton u Beogradu. Bila je to zanimljiva trka, doduše, jedva sam se vratio iz Beograda, jer je toga dana, 15. marta, krenulo otkazivanje polazaka iz Beograda za Niš. Nekako sam pronašao jedan autobus koji je kretao za Niš i tako došao kući”, izjavio je Krstić.

Kako je kazao Krstić, trčaće i ubuduće svakodnevno, bez obzira kada će ponovo biti trka.

Trčanje u prirodi, dodao je, sada mu posebno prija zato što ima povrća i biljaka koje rado jede, mladog luka, peršuna, čuvarkuće, vrhova mladih kopriva.

Ovaj niški maratonac već godinama  jede isključivo sveže voće, povrće i zrnevlje, a pije samo vodu.

Zbog određenih zdravstvenih tegoba najpre je pre 20 godina izbacio hleb i kuvana jela, a potom slatkiše, jaja, meso, mleko i mlečne proizvode. Poslednjih deset godina jede isključivo presnu hranu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde