Naslovna Niš Niš dobio novi parlament, novi predsednik Skupštine Boban Džunić

Niš dobio novi parlament, novi predsednik Skupštine Boban Džunić

0
Boban Dzunic, novi predsednik Skupstine Nisa
Novi predsednik Skupštine grada Niša je Boban Džunić iz Srpske napredne stranke, bivši predsednik Gradske opštine  Palilula i direktor niške Elektrodistribucije.
Džunić je izabran za predsednika na konstitutivnoj sednici niškog parlamenta i to sa 54 glasa za i četiri protiv.
Odbornici Skupštine grada su za sekretara Skupštine izabrali Ružicu Djordjević, koja se i do sada nalazila na toj funkciji.
Zamenik predsednika Skupštine grada Niša nije izabran jer nije bilo predloga odobrnika za tu funkciju.
Ruzica Djordjevic, foto:redakcija
Novoizabrani predsednik Skupštine grada obećao je „marljiv i težak rad, sinergiju zakonodavne i izvršne vlasti i otvorenost Skupštine grada za sve gradjane Niša“.
Mi želimo da gradimo, a ne da rušimo, da povezujemo, a ne da razdvajamo, da projektima i predanim radom doprinosimo bržem razvoju našeg grada. Gradjani Niša su na prethodnim izborima ogromnim brojem svojih glasova datih Srpskoj naprednoj stranci pokazali kome veruju. To jeste podsticaj, ali i velka odgovornost za sve nas iz SNS-a“, izjavio je Džunić.
On se zahvalio Srpskoj naprednoj stranci, a pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju.
„Naš grad i država krupnim koracima napreduju svakoga dana u svakom pogledu. Ekonomska i politička stabilnost, poštovanje koje Srbija, a samim tim i naš grad imaju u okruženju i svetu, ponajviše je zasluga predsednika Srbija Aleksandra Vučića“, istakao je Džunić.
Na pitanje novinara o tome sa kim će u Nišu formirati vlast Džunić je po završenoj konstitutivnoj sednici rekao da je SNS u ovom momentu na vlasti sa SPS-om i i sa svim onim partijama sa kojima pregovara.
„Nakon sutrašnjeg dana imaćemo komletnu konstalaciju snaga u ovom skupštinskom domu“, izjavio je Džunić.
Kao novizabrani predsednik Supštine grada Džunić je za sutra zakazao novu sednicu gradskog parlamenta na kojoj će biti izabran gradonačelnik Niša i članovi Gradskog veća.
O izboru novog gradonačelnika i Gradskog veća odlučivaće 61 odbornik od kojih su 47 sa liste „Aleksandar Vučić-za našu decu“, šest odbornika  je sa liste „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“, četiri sa liste  „Niš moj grad-Dragoslav Ćirković“, tri sa liste „Aleksandar Šapić-Pobeda za Niš“ i jedan sa liste „Ruska stranka-Milan Krstić“.
Odbornike je danas ispred zgrade Oficirskog doma u kojoj je održana sednica sačekalo desetak pristalica Srpskog pekreta Dveri.
pristalice Dveri, foto:redakcija
Oni su odbornike dočekivali povicima „Ua lopovi“ i zvižducima, a ispred ulaza su postavili papirne fotokopije novčanica evra. Odbornicima su dovikivali da ih pokupe kako bi sebi kupili nova odela

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde