Naslovna Društvo Nastava na daljinu u OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu

Nastava na daljinu u OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu

0
foto: OŠ Desanka Maksimović

Nakon uvođenja vanrednog stanja i obustave nastave u školama, OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu organizovala je nastavu na daljinu oslanjajući se na sopstvene resurse.

Naime, dok se većina škola oslanja na već postojeće platforme za učenje, ova škola je napravila sopstvenu platformu i aplikaciju za učenje na daljinu na sajtu škole. 

foto: printskin sajta OŠ Desanka Maksimović

“Na taj način učenici mogu sve materijale za učenje da pronađu na jednom mestu. Nastavni materijali su sortirani po razredima i predmetima, a pristupom ovoj platformi, učenici dobijaju i savete stručnih saradnika o učenju na daljinu, organizaciji radnog dana, prilagođavanju novim uslovima, čime je zadovoljen i obrazovni, ali i vaspitni aspekt nastavnog procesa”, kažu u ovoj školi.

Učenici i roditelji su veoma zadovoljni ovim načinom organizacije nastave.

“Da je tako o tome svedoči i podatak da je samo za dva dana zableleženo oko 5000 pristupa sajtu škole”, dodaju u školi.

Autor aplikacije je nastavnik informatike i računarstva Filip Klain, a dobroj organizaciji nastave u vanrednim uslovima doprinosi i izvanredna saradnja među nastavnicima i učiteljima u okviru stručnih veća i aktiva.

Nakon SMS servisa, aplikacije koja obezbeđuje obaveštavanje roditelja o dolasku učenika u školu, ova škola pokazala je da vrlo kvalitetno može da radi i u vanrednim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde