Naslovna Društvo Najbolji studenti Univerziteta u Nišu nagrađeni sa po 50.000 dinara

Najbolji studenti Univerziteta u Nišu nagrađeni sa po 50.000 dinara

0
Povodom Savindana, koji se obeležava kao školska slava, studentima Univerziteta u Nišu, koju su prethodnu godinu završili sa prosečnom ocenom deset, uručene su novčane nagrade i diplome i tombaci.

Ukupno 24 studenta sa niškog Univerziteta dobilo je novčanu nagradu od 50.000 dinara. Diplomirani studenti su dobili i tombake sa kovanicom sa likom cara Konstantina, a ostali studenti su dobili diplome.

Prorektor za nastavu prof. dr Vlastimir Nikolić je poručio da je neophodno da se ulaže u znanje i nauku, jer se to ulaganje brzo vraća.

Dr. Vlastimir Nikolić,foto:GP018

Nadam se da će većina vas nastaviti studije na našem unverzitetu na drugim nivoima studija. Vi ste u jednom posebnom trenutku pokazali maksimalne rezultate. Ovo priznanje će vas pratiti kroz ceo život. Dobijaćete i veća priznanja, ali ovo priznanje će ostaviti posebnog traga u vašem životu, gde god radili i nastavili studije“, sa suzama u očima je govorio prof. Nikolić.

Kako bi najbolji studenti ostali da rade na fakultetima, prorektor je naveo da je neophodno da se plate asistenata i profesora povećaju. Plata asistenata je oko 90.000, a redovnih profesora 130.000 dinara.

Nikola Manojlović je treću godinu na Pravnom fakultetu u Nišu završio sa prosečnom ocenom deset, a cilj mu je da i 4. godinu završi na isti način.

Nikola Manojlović,foto:GP018

Za svako postignuće su potrebna određena odricanja od drugih stvari. Dobrom organizacijom prosto može da se stigne sve što se tiče obrazovnog polja i što se tiče drugih polja. Bilo je odricanja, ali uspeo sam da uklopim sve. Prvi plan za budućnost je da ove godine završim fakultet, a što se tiče novca, potrošiću ga na svakodnevne stvari ili na neko putovanje“, rekao je Nikola.

Nagrade studentima je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Prilikom svečane dodele ona je studentima poručila da karijeru nastave u svom gradu, bilo na fakultetu, bilo u svojo struci.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

Dodala je da je njihov zadatak da se bore za veće plate i za poboljšanje uslova studenata. Gradonečlnica je rekla da je obaveza Grada i da konačno završi stanove za mlade naučnike, a garanciju da će biti zarvšeni je dobila i od premijerke.

Univerzitet u Nišu se sastoji od 14 fakulteta, koji se prvenstveno nalaze u Nišu, kao i po jednim u Leskovcu, Vranju i Kruševcu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde