Naslovna Niš KRK: Novo iznenađenje. Vojvodina stotkom izbacila prošlogodišnjeg finalistu

KRK: Novo iznenađenje. Vojvodina stotkom izbacila prošlogodišnjeg finalistu

0
Vojvodina Mega foto: GP018

Treći polufinalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća je Vojvodina iz Novog Sada. Ekipa Miloša Isakova Kovačevića je u trećem četvrtfinalu pobedila Megu sa 100:92 , a protiv Partizana ili debitanta Hercegovca će se boriti za finale Kupa.

Prošlogodišnji finalista nije briljirao na otvaranju meča. Novosađani su ušli energičnije i nakon prvih pet minuta poveli sa 18:11.

Nakon televizijskog tajm-auta Voša je nastavila u istom ritmu. Trojkom Ašćerića Vojvodina je povela sa 25:11, a trener Mege je bio primoran da traži tajm-aut.

Mega je preko Jelavića sa linije za slobodna bacanja smanjila na 26:15, što je bio i krajnji rezultat prve četvrtine.

Vojvodina je odlučno krenula i drugu čevtrtinu, i u nekoliko navrata su pogađali uz faul. Tako je i Kaningem uz koš i pogođeno bacanje odveo Vojvodinu na čak plus 16, bilo je 23:39.

Igra Mege se raspala, a sa dva pogođena od tri slobodna bacanja Rakićević je dodatno uvećao prednost Voše na plus 18.

Ašćerić, je vezao pet poena i odveo Vojvodinu na čak plus 23. Do kraja poluvremena Mega je uspela malo da smanji razliku, ali Vojvodina je održavala visoku prednost.

Na veliki odmor se otišlo prednošću Vojvodine 57:38, najviše zahvaljujući Ašćeriću, koji je prvo poluvreme završio sa 16 poena.

Morala je Mega da krene puno energičnije u drugom poluvremenu, ali Vojvodina je lako odbijala nalete tima iz Beograda.

Plavšiću i Đurišiću je bila potrebna podrška saigrača kako bi dodatno smanjili razliku. Iljasoglu je trojkom približio Megu na 13 razlike, a nakon 30 minuta Vojvodina je povela sa 86:68 neverovatnom trojkom Savića sa pola terena u poslednjoj sekundi.

Vojvodina je pri kraju izgubila nalet, Mega je preko Iljasoglua prišla na 13 poena. ali ipak su imali preveliku zalihu da bi je prokockali. Vojvodina je nekako izdržala kasni nalet Mege i ipak slavila sa 100:92.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Ašćerić sa 22 poena, a kod poraženog tima Plavšić i Đurišić su prebacili 20 poena.

Sledeći protivnik Voše je pobednik poslednjeg četvrtfinala između Partizana i Hervegovca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde