Naslovna Društvo Kreće prskanje priobalja reka u borbi protiv komaraca

Kreće prskanje priobalja reka u borbi protiv komaraca

0
Nišava / foto: redakcija

Prvi larvicidni tretman komaraca na području grada Niša počeće sutra i trajaće do 16. aprila, najavilo je preduzeće „Sanit M&M“. Tretmanom će biti obuhvaćeno pre svega priobalje reka, ali i bare.

Sutra će ekipe pomenute firme prskati pribalja reka na području Gradske opštine Pantelej i Gradske opštine Palilula.

U opštini Pantelej to će biti područje pored Malčanske, Breničke i Matejevačke reke, kao i područje Knezselskog potoka i Nišave od uliva  Jelanšničke reke do mosta Mladosti.

Na području opštine Palilula biće tretirano priobalje Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, priobalje reke Nišave od železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom.

Na području opštine Niška Banja tretman je planiran za 15. april i to priobalje Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke i Kutinske reke, Nišave od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod i „mrtvaja“ kod Niške Banje.

Takođe 15. aprila biće tretirano područje GO Medijana – priobalje Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, priobalje Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta, i bara kod Brzog Broda.

Na području opštine Crveni Krst tretman će se obavljati 16. aprila i to priobalje Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Na teritoriji opštine Palilula toga dana će biti tretirano područje oko Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca „Ciganski ključ“ i bare između  Trupala i Popovca.

Ekipe će krenuti sa radom u osam časova. Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom koji je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme tako da ne iziskuje posebne mere predostrožnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde