Naslovna Niš Iz PUPS-a uvereni u kvalitetnu saradnju sa SNS-om na republičkom nivou i...

Iz PUPS-a uvereni u kvalitetnu saradnju sa SNS-om na republičkom nivou i na lokalu

0

Iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Gradskog odbora PUPS-a u Nišu istakli su da se odluka da na predstojeće izbore izađu u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom pokazala potpuno ispravnom.

Kako kažu, uzet je u razmatranje predlog Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Saveza penzionera Srbije i niškog poslanika PUPS-a Hadži Milorada Stošića za poboljšanje švajcarskog modela isplate penzija i drugih amandmana kojim se reguliše usklađivanje penzija.

„Doneta je i odluka o isplati jednokratnih uplata penzionerima povodom pojave korona virusa u Srbiji. Napomenuto ukazuje na neospornu činjenicu da Srpska napredna stranka na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i PUPS, obzirom na postojeće mogućnosti, vode računa o poboljšanju statusnog i materijalnog položaja starije populacije,“ navodi se u saopštenju,

Gradski odbor PUPS-a u Nišu uveren je da će ovako kvalitetna saradnja na republičkom nivou biti realizovana i po pitanjima lokalnog karaktera kao što su, na primer, postepeno stvaranje mogućnosti da sve Nišlije starije od 65 godina steknu pravo na besplatni autobuski gradski i prigradski prevoz, da se obezbedi prostor za klubove penzionera– klubove za stara lica, u svim opštinama, kao i drugi predlozi koje je PUPS obrazložio kod izrade budžeta Grada Niša za 2020. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde