Naslovna Gradonačelnik

Gradonačelnik

2222

Gradonačelnik: Prof. dr Zoran Perišić

 Prof. dr Zoran Perišić rođen je 1959. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Nišu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Nišu 1982. godine. 1989. godine je završio specijalizaciju iz interne medicine na Vojnoj medicinskoj akademiji, a od 1990. godine radi u Kliničkom centru Niš na Klinici za kardiologiju. 1992. godine odbranio je magisterijum iz endokrinologije, a 1998. godine doktorat iz kardiologije. 2011. godine završio je subspecijalizaciju iz kardiologije.

Od 2000. godine radi na Medicinskom fakultetu u Nišu. Jula 2012. godine izabran je za vanrednog profesora. Na mestu načelnika Odeljenja za invazivnu dijagnostiku i pesmejkere i načelnika Odeljenja za pesmejkere i elektrofiziologiju razvio je ove kardiološke discipline i učinio ih dostupnim građanima celog regiona. Više procedura iz oblasti interventne kardiologije i pesmejker terapije je uveo kao standardne, neke od njih je uradio prvi na Balkanu.

Autor je dve monografije, koautor više udžbenika, autor i koautor preko 350 stručnih radova i recezent dva domaća stručna časopisa.

Od avgusta 2011. godine je na mestu prvog čoveka Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu, član Izvršnog odbora SNS i Glavnog odbora SNS.

Oženjen je, otac dvoje dece.