Naslovna Društvo DualEdu na Univerzitetu Metropolitan u Nišu – sastanak predstavnika Erasmus+ projekta 

DualEdu na Univerzitetu Metropolitan u Nišu – sastanak predstavnika Erasmus+ projekta 

0
foto: Univerzitet Metropolitan

Na Univerzitetu Metropolitan u Nišu u utorak i sredu, 3. i 4. marta 2020. godine, NiCat  klaster iz Niša organizuje sastanak predstavnika lokalnog i upravnog odbora Erasmus+ projekta „DualEdu“, sa ciljerm konkretizacije plana realizacije aktivnosti na projektu, povodom dualnog obrazovanja u visokoškolskim ustanovama.

DualEdu (Implementation of Dual Education in Higher Education of Serbia) je Erasmus+ projekat koji ima za cilj uvođenje dualnog obrazovanja u visokoškolski sistem Srbije. Pored gore pomenutih partnera, učesnici sastnka su još i Mašinski fakultet, Univerziteta u Beogradu, koordinatori projekta, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalni savet za visoko obrazovanje, Univerziteti u: Kragujevcu, Novom Sadu i Novom Pazaru kao i Visoka škola elektrotehnike i računarstva – Beograd. Od stranih partnera učesici projekta su: FH Joanneum Gesellschaft M.B.H, FORMASUP, Universitaty of Lleida, Spoleczna Akademia Nauk, PowMio. 

Univerzitet Metropolitan je prva obrazovna institucija u Srbiji i regionu, koja se od svog osnivanja (2005. godine) zalaže za dualno obrazovanje, gde bi studenti pored teorije i redovne nastave imali i dodatnu mogućnost stalne prakse, tokom četvorogodišnjih Osnovnih akademskih studija. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde