Naslovna Društvo “Dnevnik ratnog hirurga”- svedočanstvo jednog naroda

“Dnevnik ratnog hirurga”- svedočanstvo jednog naroda

0

Delegacija Istočnog Sarajeva boravila u Nišu kako bi odala počast doktoru Miodragu Laziću. Za njih je organizovan i prijem u Gradskoj kući gde su razgovarali sa zamenikom gradonačelnika Niša Milošem Banđurom, a u večernjim satima su prisustvovali Vidovdanskoj akademiji na kojoj je doktoru Laziću posthumno dodeljeno odlikovanje Eparhije niške Sveti Roman.

“Drago mi je da smo danas prvi put kao predstavnici Grada Niša mogli da razgovaramo sa predstavnicima našeg bratskog grada Istočnog Sarajeva i da razmotrimo mogućnosti dalje saradnje”, kazao je Miloš Banđur.

“I Niš i Istočno Sarajevo su univerzitetski centri i postoji mogućnost da se napravi saradnja između naših univerziteta. To može da bude razmena studenata, razmena profesora kao i ostalog naučnog  kadra ali je moguća i saradnja na polju kulture”.

Na sastanku rukovodstva dva grada bilo je reči o zajedničkom nastupu u očuvanju lika i dela doktora Miodraga Lazića.

Dogovoreno je da se njegova knjiga “Dnevnik ratnog hirurga” zajedničkim ulaganjima prevede na engleski i ruski jezik kako bi bila dostupna svima u svetu, jer je ona od velikog značaja, ne samo kao dnevnik jednog lekara več i kao svedočanstvo jednog naroda.

“Knjiga i delo dr Miodraga Lazića ima veliku težinu”, kazao je Nenad  Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

“Osim što se saznaje o njegovom radu u tom periodu, njegovoj humanosti i svemu onome što smo do sada čuli, na taj način se promoviše i istina o Republici Srpskoj, istana o srpskom Sarajevu, istina koju nismo mogli  da čujemo u prethodnih 20 do 30 godina. Ova knjiga i lik i delo doktora Lazića pokazaće da je istina malo drugačija i da je među našem narodu bilo puno žrtava, da smo i mi propatili u tom građanskom ratu i da su postojali ljudi koji su bili humani i u tako okrutnim vremenima”, naglasio je Vuković.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde