Naslovna Društvo A u Londonu muk… Prijem za Dušana Savića pred večerašnju projekciju dokumentarca...

A u Londonu muk… Prijem za Dušana Savića pred večerašnju projekciju dokumentarca u Nišu

0
Prošlo je već 45 godina od kada je Dušan Dule Savić postigao legendarni gol „Arsenalu” u Londonu u 90. minutu i upisao sebe u istoriju „Crvene zvezde” i srpskog fudbala, o čemu delimično pripoveda, između ostalog, novo dokumentarno ostvarenje.

Dugometražni dokumentarni film je radila niška kompanija producenta Olivera Paunovića. Nakon premijere u Beogradu i projekcije u Novom Sadu, film će večeras biti prikazan u Nišu.

Uoči večerašnje specijalne projekcije u Nišu, Dušanu Saviću je priređen prijem u Kabinetu predsednika Skupštine Niša.

Dušan Savić,foto:GP018

Verujem da će svima, koji dođu večeras, biti lepo, da će videti nešto novo. Ono što već znaju videće na drugi način. Nakon sinoćne i preksinoćne premijera u „MTS dvorani“, gde je bilo preko 1.000 ljudi, svi su izašli sa osmehom na licu, neki sa suzama, ali su svi radosni otišli kući, što je najvažnije“, poručio je Dušan Savić.

Savić je istakao da je važno da se sećamo prošlih generacija, jer bez njih ne bismo ni mi postojali. Isto važi i za klubove, naročito za Crvenu zvezdu, koja je imala brojne uspešne generacija fudbalera, dodao je fudbalski velikan.

Prema rečima niškog producenta, Dušan Savić je po mnogo čemu zanimljiv, pa i po tome što je, pored Titovog imena, samo još njegovo smelo da se skandira na stadionima.

Oliver Paunović, foto:GP018

Drago mi je da je jedna niška produkcija uradila film o jednoj velikoj zvezdi i legendi „eks Ju“ fudbala. Dule Savić je neko ko je bio veliki fudbaler, a pojavljuje se i na filmu, u reklami, Dule Savić i dan danas živi. Mnogi fudbaleri kad završe karijeru prestanu da se pojavljuju u medijima, a Dule je ostao simbolički rečeno, politički aktivan“, naveo je Oliver Paunović.

Prilikom svečanog prijema u Kabinetu predsednika Skupštine Grada Niša Bobana Džunića, on je istakao da je dolazak Duleta Savića velika čast za naš grad, jer je Savić ostavio veliki trag u srpskom fudbalu i sportu.

Prijem, Džunić i Savić, foto:GP018

Nakon premijere u Beogradu i specijalnih projekcija u Novom Sadu i večeras u Nišu, film će imati turneju po bioskopima širom Srbije, što je retko za dokumentarce kod nas. Film će biti prikazivan i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, a dobili su poziv za prikazivanje i iz Čikaga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde