Naslovna Društvo Prijem za osvajače medalja u Malmeu

Prijem za osvajače medalja u Malmeu

0

Na nedavno održanom sportskom takmičenju za osobe sa invaliditetom u Malmeu članovi niškog udruženja Nais osvojili su 15 medalja. Konkurencija je, kako kažu, bila velika, jer je učestvovalo oko 2.500 takmičara iz preko 20 zemalja. Zbog postignutog uspeha priređen im je prijem u Gradskoj kući, uz obećanje gradonačelnika da će pratiti i dalje njihov rad.Niški sportisti iz Malmea su se vratili sa 15 osvojenih medalja što, prema rečima gradonačelnika profesora doktora Zorana Perišića, naš grad čini ponosnim. Kako bi im se zahvalili na dobrim rezultatima iz grada su organizovali prijem za njih.

Grad će, kako je istakao gradonačelnik, i dalje pratiti rad udruženja, a ekonomsko osnaživanje grada omogućilo bi bolje uslove za rešavanje nekih problema osoba sa invaliditetom.

Sportisti su osvojili medalje u plivanju i stonom tenisu, dok je bilo učesnika i u revijalnom takmičenju u bilijaru. Odlazak na međunarodno takmičenje u Malmeu prvi put je bio u organizaciji Niša, a sa njima su išli i takmičari iz Paraćina i Kragujevca. Sportsko udruženje osoba sa invaliditetom onovano je 2003. godine i trenutno ima skoro 50 članova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde