Naslovna Društvo Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Sportskim savezom i...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Sportskim savezom i Predškolskom ustanovim „Pčelica“, parku Čair organizovali su tradicionalnu akciju „Stop! Svi na sport“.

0
Stop svi na sport akcija foto: GP018

Mališani iz vrtića „Bambi“, „Cvrčak“, „Palčić“ i „Slavuj„, uzrasta pet i šest godina, imali su priliku da se upoznaju sa sportskim disciplinama, igraju društvene igre – slagalicu i memoriju i da se druže sa policijskim službenicima Policijske uprave u Nišu. Ono što je najmlađima bilo najzanimljivije, jeste ulazak u policijske automobile, rotacina svetla i zvuk sirene.

Zvonimir Stanković foto: GP018

„Ove godine smo odlučili da uključimo i dečicu iz nekoliko vrtića jer decu je najbitnije još od malih nogu upućivati u sportske grane i discipline, druženje, socijalizaciju i edukuciju. Deca su spremna za igrarije i takmičenje na terenu, doduše, ima malo snebivanja, jer prvi učestvuju. Nadam se da će i u buduće, već u septembru mesecu da to preraste u jedno permanento druženje i privikavanje dece sportu i svemu onome što je lepo i potrebno“, kazao je Zvonimir Stanković, predsednik Sportskog Saveza.

Stop svi na sport akcija foto: GP018

Mališani ističu da uloga policajaca jeste da brinu o bezbednosti svih zemalja, ali i o deci, jer su oni mali i potrebna im je zaštita.

Lena Vučetić foto: GP018

„Danas ću ovde da prelazim poligone, nadam se da će moja ekipa biti najbolja. Volim da se bavi sportom i treniram balet. Balet je puno težak, vežbamo špagu, radimo vežbe i piruete“, objašnjava Lena Vučetić.

Ova akcija tradicionalno se održava od 2015. godine pod pokroviteljstvom Grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde