Naslovna Društvo Povratak Sajma turizma u „Čair“ biće u znaku tri veka Tvrđave

Povratak Sajma turizma u „Čair“ biće u znaku tri veka Tvrđave

0
Sajam Turizma 2023 foto; TON

Međunarodni sajam turizma u Nišu je mesto koje već dugi niz godina na jednom mestu okuplja sve aktere turističke privrede iz Niša, Srbije ali i iz celog regiona Balkana. Okupljanje, 24. po redu, će se ovog puta ponovo održati u hali „Čair“, što je poslednji put bio slučaj 2019. godine.

Zbog pandemije korona virusa Sajam turizma je bio organizovan u manjem obimu i na otvorenom, dok je prošle godine bio održan u tržnom centru „Delta planet“. Sajam turizma počinje 30. marta i trajaće do 1. aprila

Direktorka Turističke organizacije Niš Dragana Božić najavljuje da će na Sajmu biti gotovo 150 izlagača, a zemlja partner Sajma turizma je Severna Makedonija. Biće priređene prezentacije gastronomske i vinske ponude Ohrida i drugih destinacija u Severnoj Makedoniji.

Dragana Božić sa koleginicama iz TON-a

„Očekuje nas skoro 150 izlagača – turističkih regija, turističkih organizacija, turističke agencije, etno-seoska domaćinstva i vinarije ali će se predstaviti i organizatori programa u oblasti aktivnog odmora. Uz podršku Privredne komore Srbije biće organizovani B2B sastanci sa turoperaterima koji nam dolaze iz različitih zemalja“, najavila je Dragana Božić.

Tokom Sajma će biti organizovana konferencija, na kojoj će prisustvovati profesionalni iz Slovenije, Austrije i Severne Makedonije, gde će kroz panel diskusiju predstavnici ovih zemalja razmenjivati iskustva.

„Turistička privreda će imati mogućnost dodatnog usavršavanja kroz 4. Međunarodnu konferenciju koju organizujemo tokom sajma kada nam dolaze profesionalci iz Slovenije, Austrije, Severne Makedonije da kroz panel diskusiju razmenimo iskustva, i u saradnji sa Kongresnim biroom Srbije i Privrednim savetom TO Niš, analiziramo trendove razvoja u kongresnoj industriji. Jedna od tema na konferenciji će biti posvećena održivom turizmu i organizovana u saradnji sa Mladim ambasadorima a u okviru SEE West alijanse“, dodala je direktorka TO Niša.

Arheološko nalazište Medijana foto; GP018

U saradnji sa Udruženjem turističkih vodiča Niša i Srbije 31. marta biće organizovano predstavljanje arheološkog nalazišta „Medijana“. Takođe, biće održana i promocija „Nišvila“, i poseban program posvećen obeležavanju tri veka Tvrđave.

foto: Nišville

Planirani su sastanci na temu povezivanja sa nosiocima turističke ponude Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“. Uz popuste i posebne aranžmane biće organizovane nagradne igre.

„Nišlijama će biti predstavljena raznovrsna ponuda za predstojeću letnju sezonu uz organizovane nagradne igre izlagača, dodatnih popusta i specijalnih aranžmana. Svakoga dana od 10 do 19 časova različite destinacije će imati i predstavljanje svojih turističkih potencijala, dok će organizatori Buregdžijade 31. marta od 10 časova promovisati burek, a Udruženje ugostitelja Niša gastronomske specijalitete karakteristične za Niš. Lokalne vinarije organizovati degustaciju i predstavljanje svojih vina svim posetiocima i izlagačima“, zaključila je Dragana Božić.

Cerijanska pećina foto; Opština Pantelej

Svim gostima koji dolaze u Niš biće priređena poseta kulturno-istorijskih lokaliteta u Nišu, a 1. aprila će biti organizovana promocija Cerjanske pećine i otvaranje letnje sezone i novih pešačkih staza u saradnji sa „Nature travel office-om“.

Svečano otvaranje 24. Međunarodnog sajma turizma je zakazano za četvrtak 30. marta u 11 časova, a Sajam će trajati do 1. aprila. Radno vreme će biti od 10 do 19 časova, a ulaz za posetioce je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde