Naslovna Društvo Podeljena industrijska so školama i mesnim zajednicama sa seoskog područja Panteleja

Podeljena industrijska so školama i mesnim zajednicama sa seoskog područja Panteleja

0
Podeljena industrijska so školama i mesnim zajednicama sa seoskog područja Panteleja foto: GP018

Gradska opština Pantelej, u saradnji sa JKP „Mediana“, obezbedila je potrebne količine industrijske soli koje su namenjene školama i mesnim zajednicama sa seoskih sredina.

Prvi kontingent je 50 džakova, a drugim kontingentom će biti obuhvaćene stambene zajednice sa gradskog područja, o čemu će zainteresovani građani biti blagovremeno obavešteni.

Nataša Stanković foto: GP018

„Sa prvim snežnim danima već su krenuli zahtevi od škola, pogotovo iz mesnih zajednica sa seoskog područja. Imamo 12 sela na teritoriji naše Gradske opštine. S obzirom na to da je najavljeno pogoršavanje vremena za narednu nedelju želimo da ljudima, kao i uvek, izađemo u susret da dobiju određenu količinu industrijske soli“, rekla je predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković, i dodala da će ova akcija biti nastavljena sve dok bude bilo potrebe u toku zimskih meseci.

Nenad Stanković, gradski većnik, koji je zadužen za vanredne situacije, navodi da se za vikend očekuju snežne padavine i da je Operativni štab zimske službe spreman. On dodaje da svake zime najviše problema sa ledom bude u širem centru grada, te da će službe biti ažurnije kada je taj deo grada u pitanju.

Nenad Stanković foto: GP018

Vršilac dužnosti direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović poručuje da su spremni za padavine, i ako bude potrebe biće i ručnog uklanjanja snega sa javnih površina.

Ivana Mhajlović foto: GP018

„Zimska služba JKP „Mediana“ je u potpunosti spremna za padavine koje očekujemo naredne nedelje. Raspolažemo sa 18 vozila u zimskoj službi, od toga sedam dežura 24 sata. Na pojavu i najmanjeg snega, naša vozila se nađu na ulici. Ulice se čiste prema stepenima prioriteta i obezbeđena je dovoljna količina soli. Na stanju se trenutno nalazi oko 2.000 tona i 1.600 kilograma kalcijum-hlorida koji se takođe posipa. Pored mehaničkog uklanjanja snega, pristupićemo se i ručnom uklanjanju snega sa svih javnih površina, trgova, mostova i parkova, za šta je opredeljeno oko 100 radnika, tri bacača snega koji će se po potrebi naći na ulici“, poručio je Mihajlović.

Sva lica su u obavezi od očiste sneg i led ispred svojih radnji i stambenih objekata. Komunalna milicija će u prvom naletu upozoravati građane da očiste sneg i led, ako ne očiste slede kazne.

Kazne za neočišćen sneg i led su 6.000 dinara za fizičko lice, 20.000 za preduzetnika i 60.000 za pravno lice i 6.000 za odgovorno lice u pravnom licu.

Dejan Milanović foto: GP018

Dejan Milanović, predstavnik Osnovne škole „Njegoš“ uzeo je tri džaka za potrebe škole. Takođe, pohvalio je saradnju Opštine Pantelej sa predstavnicima škola i stambenih zajednica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde