Naslovna Društvo Ubrzan postupak izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja objekta

Ubrzan postupak izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja objekta

0
Izgradnja zgrade foto: Grad Niš

Kako navodi v. d. načelnika Gradske uprave za građevinarstvo Goran Zdravković, Niš je veliko gradilište, te postupak obrade i izdavanja građevinskih akata mora biti ubrzan.

Sistem centralne objedinjene procedure omogućava da građani i investitori brže dođu do potrebne dokumentacije.

Goran Zdravković foto: Grad Niš

„Niš je postao veliko gradilište i moramo da odgovaramo brzo na zahteve i građana i investitora. Ubrzali smo postupak obrade i izdavanja akata kroz sistem centralne objedinjene procedure. Tako da je za zadnjih godinu dana obrađeno i izdato 750 lokacijskih uslova, 300 građevinskih dozvola, 450 rešenja o odobrenju izvođenja radova i 250 upotrebnih dozvola“, izjavio je Goran Zdravković.

Gradska uprava za gradjevinarstvo foto: Grad Niš

On je dodao da je po osnovu izdatih dozvola, prošle godine u budžet Grada Niša uplaćeno približno 654 miliona dinara. Rekao je i da je povećan broj građevinskih inspektora kako bi se sprečila divlja gradnja.

„Povećan je broj građevinskih inspektora, što nam je omogućilo efikasnije otkrivamo i sprečavamo divlju gradnju, a sve u cilju da Niš bude uređen grad u kome se poštuju propisi“, dodao je v. d. načelnika Gradske uprave za građevinarstvo.

Na kraju je izjavio da se građani sa podnetim zahtevima redovno usmenim i pisanim putem obaveštavaju da urede i dopune svoje zahteve, a sve u cilju bržeg realizovanja ozakonjenja objekta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde