Naslovna Društvo „Ikea“ stiže u Niš

„Ikea“ stiže u Niš

0
Ikea

U Niš stiže švedska kompanija Ikea, rekla je gostujući na Zoni plus gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kupili su zemljište uz auto-put, na potezu kod Čarmurlijskog puta i sada se očekuje gradnja Ikeinog kompleksa. Njihovo zemljište nalazi se kod naplatne rampe Nais, pored koridora kada krenete ka Aleksincu, sa desne strane.

„Došli su da se dogovorimo, da ubrzamo papire koji su im neophodni da bi krenuli sa onim što su zamislili ovde u Nišu“, rekla je Sotirovski.

To znači, prema rečima gradonačelnice, da ćemo već u 2023. godini imati njihove prve poteze.

„Oni su se odlučili za Niš, a kada će na to mi ne možemo da utičemo. Mi možemo da im pomognemo sve što traže, da skratimo svu proceduru, nešto da ubrzamo, ali na to kada će početi sa radom mi ne možemo da znamo“, kazala je gradonačelnica.

Ona je rekla i da su još neki trgovinski lanci kupili zemljište od privatnih vlasnika u pojedinim naseljima.

„Nadamo se da će nam i oni doći. Mi to gledamo kroz dva profila. Jedan je kada nam uplaćuju za gradsko građevinsko zemljište, kao što je to uradila Delta, jer su stotine miliona od njih stigli. Drugi je broj radnih mesta koji se na taj način obezbeđuju“, zaključila je Sotirovski.

Svečano otvaranje Delta Planet foto:GP018

Sotirovski dodaje i da se Tržni centar Delta Planet u ovoj godini dogradjuje na prostoru ka reci, tako da treba očekivati još svetskih brendova. Možemo očekivati, ako ne još jedan ovakav objekat, onda makar još pola od ovog. Delta trenutno upošljava 1100 radnika, a sa ovom dogradnjom dobićemo ih još, rekla je gradonačelnica Niša.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde