Naslovna Društvo Radovi na izgradnji nove terminalne zgrade teku po planu, počinje postavljanje instalacija

Radovi na izgradnji nove terminalne zgrade teku po planu, počinje postavljanje instalacija

0
foto: GP018

Radovi na izgradnji nove terminalne zgrade na niškom Aerodromu „Konstantin Veliki“ teku po planu i za sada je su završeni zemljani i betonski radovi a ovih dana su započeti radovi i na instalacijama. Gradilište je obišao i Dragan Stevanović, državni sekretar u u Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture u pratnji Mihajla Zdravkovića, direktora Aerodroma Srbije. Tokom obilaska gradilišta Stevanović je kazao da će svi radovi biti završeni u prvoj polovini 2024.godine. Nova terminalna zgrada je površine od 7.780 kvadrata i biće povezana sa sadašnjom merminalnom zgradom koja će biti rekonstruisana. Kada bude otvorena zgrada će moći da opsluži do milion  i po putnika godišnje. Radove je obišao državni sekretar u u Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Dragan Stevanović .

„Izgradnja nove terminalne zgrade na Aerodromu „Konstantin Veliki“ je od velikog značaja ne samo za Grad Niš, i ovaj projekat i investiranje u niški aerodrom još jednom potvrđuje ideju i intenciju Vlade da se ozbiljno pozabavi jugom Srbije. Niš i Aerodrom „Konstantin Veliki“ moraju da razumeju da će u jednom srednjem roku Niš postati još ozbiljnije saobraćajno i logističko čvorište i zato milijarda i 300 miliona dinara kolika je vrednost ovog projekta predstavljaju značajnu investiciju ali su potpuno kompatibilni sa idejom da razvijamo jedan novi saobraćajni čvor“, kazao je Dragan Stevanović,  državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture

Aerodrom je konstruisan i projektovan 1986.godine za 100 000 putnika na godišnjem nivou. Odavno ne zadovoljava kapacitete a ovu godinu će završiti sa oko 400 000 putnika.

„Nova zgrada će značiti veći komfor putnika, potom milion i po putnika na godišnjem nivou, šest vazduhoplova istovremeno, četri čeking šaltera, četiri kanala za sjekuriti kontrolu i osam pasoškić kućica. To je nešto što nam sada nedostaje i na šta se naši putnici najviše žale u ovom trenutku. Obezbeđivanjem ovakvih uslova, stvorićemo uslove i da se proširi ponuda sa niškog aerodroma jer postoji interesovanje“, istako je Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde