Naslovna Društvo Ambasador Izraela u Srbiji posetio Skupštinu Grada Niša

Ambasador Izraela u Srbiji posetio Skupštinu Grada Niša

0
Ambasador Izraela u Srbiji posetio Skupštinu Grada Niša foto: GP018

Ambasadora Izraela, Jahena Vilana, danas je ugostio predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić, u svom kabinetu.

Nakon posete, Jahen Vilan je u izjavi naglasio da mu je zadovoljstvo što je ponovo u Nišu, i da je ponosan na rezultate kluba Srpsko-izraelskog prijateljstva.

Jahen Vilan, ambasador Izraela u Srbiji foto: GP018

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ponovo u Nišu na poziv predsednika Skupštine Grada Niša i naših prijatelja iz kluba Srpsko-izraelskog prijateljstva i poslovnog kluba. Povod posete, pored posete Skupštini, je naša podrška konferenciji KreNI, koja se održava danas u Nišu, čime pokazujemo da nam je stalo, i da želimo da doprinesemo razvoju kreativnosti i doprinosu obrazovanju mladih ljudi u Nišu“, izjavio je Jahen Vilan, ambasador Izraela u Srbiji.

On je prethodno učestvovao na konferenciji KreNi, uz prisustvo direktora Italijanskog instituta za kulturu Roberta Činkote, predsednice Mladih ambasadora Snežane Andrić i polaznika KreNi konferencije.

Domaćin Jahenu Vilanu, dr Boban Džunić je otkrio da se govorilo o velikom broju tema, a najviše o prijateljstvu dva naroda. O odnosu dva naroda govori i činjenica da je Grad Niš nedavno obnovio partnerske odnose sa izraelskih gradom Ber Ševa.

dr Boban Džunić

„Dobro znamo da je država Izrael veliki prijatelj Republike Srbije i da naša dva predsednika imaju izuzetno dobru i usku saradnju. Posebno sam počastvovan zbog toga šta sam domaćin Njegovoj ekselenciji Vilanu. Razgovarali smo o mnogim temama, a jedna od njih je bila prijateljstvo, ne samo naše dve države, već i naša dva grada, Grada Niša i Ber Ševe u Izraelu. Sa njima imamo potpisanu Povelju prijateljstva, još iz 1990. godine. Pospešio sam da ta odluka zaživi, i da naši odbornici i odbornici Grada Ber Ševe, imaju uzajamne posete, kako bismo razmenili iskustva“, poručio je Boban Džunić, predsednik Skupštine Grada Niša.

Džunić je zahvalio Vilanu na velikom doprinosu Nišu od strane Ambasade Izraela. Oni su niškom Kliničkom centru donirali veliki broj respiratora. Njihovom zaslugom je otvorena i Banka krvi na odeljenju za kardiohirurgiju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde