Naslovna Društvo Zasađeno još 189 sadnica u Nišu

Zasađeno još 189 sadnica u Nišu

0
Sadnja 189 sadnica foto; GP018

Na više parcela na području grada organizovana je akcija pošumljavanja u okviru projekta „Povećanje koristi za životnu sredinu kroz urbano pošumljavanje u Nišu“ koji je usvojen na osnovu raspisanog Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja diverziteta u 2022. godini. Javni konkurs raspisalo je Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.

Mihajlo Miljković, JKP „Mediana“ foto; GP018

„Sadimo na više parcela na dve lokacije u gradu. Sadnice su kombinacija lišćara i četinara, gorski javor, javor-mleč, pitomi kesten, crni bor i pančićevu omoriku“, rekao je Mihajlo Miljković iz JKP „Mediana“.

Ognjen Ranđelović iz organizacije Omladinski umetnički tim kaže da su se rado odazvali pozivu Kancelarije za mlade.

Ognjen Ranđelović foto; GP018

„Želimo da podržimo svaku akciju ovakvog tipa, jer se omladina dosta bori za ekološko stanje. Mislim da naša generacija najbolje shvata ekološke probleme u svetu, tako da se i borimo za održivost sredine u kojoj živimo“, rekao je Ranđelović.

Danas su biljke zasađene u ulici Svetolika Rankovića, a biće pošumljeno i minovo naselje na Ledenoj steni. Ukupno će biti zasađeno 189 sadnica. Iz Mediane najavljuju da će ovo preduzeće nastaviti sadnju. Sada je period vegetacije, objašnjava i dodaje da su od početka mirovanja vegetacije u poslednjih mesec i po dana zasadili ukupno 1150 sadnice. Ukoliko ovakav trend bude nastavljen, vrlo brzo će biti popunjeni svi gradski kapaciteti, odnosno neophodno je da parcele budu u vlasništvu grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde