Naslovna Društvo Otvoren Sajam automobila, među modelima skoro polovina električna vozila

Otvoren Sajam automobila, među modelima skoro polovina električna vozila

0
Džunić Sotirovski Paunović foto: GP018

Trinaesti Sajam automobila “Auto Moto Fest 2022 Niš”, svečano je otvoren u niškoj hali „Čair“. Nišlije, i posetioci iz drugih gradova, imaće priliku da neke modele automobila vide prvi u Srbiji i na Balkanu. Sajam će trajati od 23. do 25. septembra.

Na ovogodišnjem Sajmu će biti predstavljeno petnaest brendova. Osim auto-dilera tu će biti i oprema za automobile, banke, lizing-kuće. Kupci imaju mogućnost da završe sve na jednom mestu što se tiče kupovine auta. Auto se može odmah i osigurati. Postavku na ovogodišnjem sajmu će činiti oko 40% električnih četvorotočkaša.

Oliver Paunović foto: GP018

„Na ovom sajmu ima mnogo balkanskih i srpskih premijera. Ja bih izdvojio „ford mustang“ kao jedan od prelepih automobila. Imamo i električne automobile, 40 % automobila na ovom sajmu je električno, što pokazuje da budućnost ide ka tome da će se voziti na struju. Postoji mogućnost da se kompletno sve završi na sajmu. Od osiguranja, do banke i lizing kuće, tehničkog pregleda, i sve uz sajamske popuste“, rekao je Oliver Paunović ispred „Siti grupe“, organizatora ovog Sajma.

Na niškom Sajmu automobila biće i jedna svetska premijera. Radi se o „mercedesu“ T klase. Srpsku premijeru će imati „ford mustang mah-e“, potpuno električni automobil, zatim hibridni „sitroen c5 erkros“, kao i „opel grendlend“, to je ujedno i balkanska premijera.

Sajam automobila u „Čairu“ je svečano otvorila gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski. Ona je tom prilikom poručila da Grad nastoji da produži trajanje sajma iz godine u godinu, i najavila izgradnju novog prostora za budući Sajam automobila.

Dragana Sotirovska foto: GP018

„Hvala izlagačima što su došli, nije lako u vreme svetske krize, znamo u kakvoj je situaciji automobilski svet. Zahvaljujem i čestitam organizatorima što su istrajni u ovoj priči. Ovo jeste važna manifestacija, kako privredna tako i turistička, jer dolazi veliki broj ljudi iz regiona u naš grad. Ovom prilikom pozivam sve one koji su zainteresovani da u saradnji sa Gradom Nišom sklopi javno-privatno partnerstvo za veliki sajamski prostor, koji se neće koristiti samo za Sajam automobila“, poručila ja gradonačelnica Niša.

Lokacija za ekspo centar je obezbeđena na Loznom Kalemu, u blizini akva-parka, i neposrednoj blizi Koridora 10.

Sajam će primati posetioce tokom tri dana od 23. do 25. septembra, u vremenu od 10.00 do 20.00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde