Naslovna Društvo Matejevački put dobija kružni tok kod „Liona“

Matejevački put dobija kružni tok kod „Liona“

0
Početak radova JKP Naissus foto: GP018

Nakon početka izgradnje vodovodne mreže u Gornjoj Vrežini, u ovom naselju će se raditi još neki investicioni projekti. Najvažniji projekat je izgradnja kružnog toka na Matejevačkom putu kod restorana „Lion“.

Prilikom obilaska radova na izgradnji kraka vodovodne mreže u industrijskoj zoni u Gornjoj Vrežini, predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković, je govorila i o drugim projektima koji se realizuju u saradnji sa Gradom.

„U dogovoru sa gradonačelnicom, do kraja godine će se raditi još neki investicioni projekti, jedan od najvažnijih u našoj opštini je kružni tok na Matejevačkom putu, ispred Liona. Razlog za to su bezbednost, gužve u saobraćaju, a i zbog autobuske linije koja će sada moći da bude produžena, dužinom celog Bulevara Svetog Pantelejmona. To je jedan veoma značajan projekat, jer je to je ulaz u grad Niš sa istočne strane“, istakla je Nataša Stanković.

Pored izgradnje kružnog toga, koja je u pripremi, najavljeno je i asfaltiranje Geteove ulice, nakon rešavanja imovinskih odnosa. Asfalt će dobiti i Danteova ulica, ali tek kada se završi kanalizaciona mreža. Radiće se do kraja ove godine, odnosno do kraja građevinske sezone, sve dok vreme bude dozvoljavalo.

Predsednica Opštine Pantelej je govorila i o vodosnabdevanju i izgradnji kraka vodovodne mreže u industrijskoj zoni u Gornjoj Vrežini.

„Samo selo Gornja Vrežina ima veoma dobro vodosnabdevanje, i oni su povezani na gradski vodovod još pre par godina. Ostao je samo jedan krak u selu, to je upravo ovaj krak gde se planira mini industrijska zona u našoj opštini. Videli smo to kao jednu razvojnu šansu za našu gradsku opštinu Pantelej, jer bez razvoja privrede i privrednih subjekata ne može da se razvija nijedan grad ili opština“, rekla je Stankovićeva.

Radove na vodovodnoj mreži u dužini od oko 700 metara finansira Grad Niš. Vrednost radova je oko 7 miliona, a radove izvodi JKP „Naissus“ Niš.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde