Naslovna Društvo GO Crveni krst podelila rančeve prvacima za polazak u školu

GO Crveni krst podelila rančeve prvacima za polazak u školu

0
prof dr Miroslav Milutinović foto: GP018

Danas su se među školske klupe vratili školarci, ali i pridružili im se neki novi, oni najmlađi. Ovim povodom je rukovodstvo GO Crveni krst upravo đacima prvacima podelilo poklone u vidu rančeva.

Na ovoj teritoriji nalazi se sedam osnovnih škola, a među njima i OŠ „Vuk Karadžić“.

Milan Mladenović foto: GP018

„Tradicionalno, kao i svakog septembra, upis đaka prvaka i početak školske godine. OŠ “Vuk Karadžić” u Nišu pohađa preko 320 đaka. Ove godine, bože zdravlje, imamo 36 đaka prvaka, što je za nekih 10% više nego protekle dve godine. Svi đaci su upisali prvi razred i ovom prilikom bih želeo da se zahvalim GO Crveni krst koja je tradicionalno svake godine ovde kod nas u poseti. Ovom prilikom đaci prvaci su dobili rančeve, i hvala svim ljudima dobre volje željnim da pomognu našim učenicima. Predškolaca u ovom trenutku imamo 18, ali mi nismo ograničeni rokovima”, izjavio je Milan Mladenović, direktor niške osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Ovu školu posetio je predsednik GO Crveni krst prof dr. Miroslav Milutinović.

prof dr. Miroslav Milutinović foto GP018

“GO Crveni krst posebnu pažnju posvećuje našim najmlađim sugrađanima. Iz našeg skromnog budžeta od milion dinara smo izdvojili, i sve škole i predškolske ustanove konkurišu i pomažemo koliko možemo. Danas je, kako za nas u rukovodstvu, tako i za školarce, srećan dan, jer naši mladi prvaci polaze u školu. Ovde smo u školi “Vuk Karadžić” i svima koji su krenuli u prvi razred poklanjamo po jedan ranac.”

Iako je u školi “Vuk Karadžić” znatno uvećan broj upisanih prvaka u odnosu na prethodnu godinu, sveukupno gledano manje je novih đaka na teritoriji ove gradske opštine.

“Na teritoriji GO Crveni krst imamo 250 prvaka. Mada smo prošle godine imali 260, mislim da ćemo iduće godine imati još više. Poželeli smo našim školarcima da budu zdravi i veseli, da imaju srećne dane, da slušaju svoje učitelje i učiteljice”, rekao je Milutinović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde