Naslovna Društvo Predsednik Opštine Crveni krst rezimirao dostignuća u prethodne dve godine

Predsednik Opštine Crveni krst rezimirao dostignuća u prethodne dve godine

0
Miroslav Milutinović foto: GP018

U Gradskoj kući u Nišu održana je velika konferencija za novinare, na kojoj su gradski većnici i zaposleni u gradskoj upravi sumirali rezultate postignute u prethodne dve godine, od kako je na čelu Grada Dragana Sotirovski.


Ovom prilikom govorio je i predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinović.

“Naš prvi prioritet je komunalna infrastruktura. Karavanom naše gradonačelnice obišli smo Rujnik koji uošte nije imalo vode, pa bi za deset dana trebalo da se prespoji sa Humom i bude rešeno vodosnabdevanje. U naselju Vrtište je bilo 80 domaćinstava koja nisu imala vode i već za desetak dana se završava kompletno vodosnabdevanje U Velepolju se naša tri sela napajaju preko izvorišta Vrelo i tu je dogovoreno da se još 70 vodomera urade kako bi Naissus to preuzeo i naplaćivao potrošnju vode.”

Potom se osvrnuo na rešavanje problema kanalizacije.

“Obišli smo najveće naše naselje Popovac, gde je dogovoreno rešavanje kanalizacije u tri faze. U u prvoj je već 240 domačinstava dobilo kanalizaciju, a u drugoj je dobilo još 120 domačinstava. Na treću fazu će se sačekati jer je uslov da se reše kolektori. Urađena je kompletna dokumentacija da se radi kanalizacija u Čamurliji, kao i kompletna dokumentacija i dozvola za kanalizaciju u Humu.”

Rešeno je i nekoliko problema puteva.

“Šest ulica je asflatirano u naselju Šljaka. Urađen je regionalni put od Gornje Toponice do Miljkovca, to je evropski put. Uradili smo put koji je koštao 240.000.000 dinara, od Velepolja do Kravlja i do granice sa Svrljigom. 24 ulice smo radili grebanim asfaltom, a uradili smo i osam saobraćajnica od sela do crkvi i od sela do groblja.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde