Naslovna Društvo Grad sportskim klubovima raspodelio 200 miliona dinara

Grad sportskim klubovima raspodelio 200 miliona dinara

0
Aleksandar Stojičić foto: GP018

U Gradskoj kući u Nišu održana je velika konferencija za novinare, na kojoj su gradski većnici i zaposleni u gradskoj upravi sumirali rezultate postignute u prethodne dve godine, od kako je na čelu Grada Dragana Sotirovski.


Aleksandar Stojičić, većnik za omladinu i sport, istakao šta je urađeno na polju sporta.

“U prošloj godini Grad je sportskim klubovima raspodelio 200 miliona dinara, i još toliko je dobio od države, kao pomoć sportskim organizacijama. 15 miliona dinara podeljeno je sportskim udruženjima i 4 miliona u cilju razvoja školskog sporta.”

Najviše se radi na izgradnji i renovinju sportskih objekata.

“Intenzivno radimo na obnovi starih i izgradnji novih sportskih objekata, nastavljamo sa radom i na terenu u Mokranjčevoj. U KLER-u je u proceduri je raspisivanje javne nabavke za izgradnju košarkaškog terena u Mokranjčevoj ulici, gde smo od Ministarstva omladine i sporta dobili 2.400.000 dinara”, rekao je Stojičić.

Napomenuo je i održavanje Kupa Radivoja Koraća i Kupa Milana Cige Vasojevića u obe košarkaške konkurencije, kao i utakmice reprezentacija, kao i državna prvenstva u plivanju, MMA, šahu, plesu, međunarodni turnir u stonom tenisu i prvenstvo centralne Srbije u džudou.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde