Naslovna Društvo OBRADOVIĆ: Rad glavnog gradskog urbaniste je obeležilo usvajanje izmena i dopuna generalnog...

OBRADOVIĆ: Rad glavnog gradskog urbaniste je obeležilo usvajanje izmena i dopuna generalnog urbanističkog plana

0
Tanja Obradović foto: GP018

U Gradskoj kući u Nišu održana je velika konferencija za novinare, na kojoj su gradski većnici i zaposleni u gradskoj upravi sumirali rezultate postignute u prethodne dve godine, od kako je na čelu Grada Dragana Sotirovski.

Glavna gradska urbanistkinja Tanja Obradović istakla je da su za ovo vreme donete su odluke da se prvo urade manje promene planskih dokumenata, a zatim započeti dugoročni proces izrade svih planskih dokumenata.

“Rad glavnog gradskog urbaniste je obeležilo usvajanje izmena i dopuna generalnog urbanističkog plana, kao i niz manjih izmena planova generalne regulacije. Karakteristično je i uvođenje mera za zelene površine. Treba napomenuti i to da je odmah uvedeno elektronsko slanje materijala za sednice Komisije za planove, i time smanjeni troškovi.” Planove treba i efikasno sprovoditi.

“ U oviru ove inicijative izdvajam inicijativu za uvođenje JKP Medijana u sistem CEO, odnosno izdavanje uslova u dobijanju postupka građevinske dozvole. To znači da je sada za izdavanje dozvole obavezno prisustvo JKP Medijane i ispunjavanje njihovih uslova u vezi sa zelenim površinama.”

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde