Naslovna Društvo Izmenjen režim na raskrsnici kod ulice Strahinjića Bana, očekuje se još jedna...

Izmenjen režim na raskrsnici kod ulice Strahinjića Bana, očekuje se još jedna izmena

0
Izmenjen režim na raskrsnici kod ulice Strahinjića Bana foto: GP018

Danas je u Nišu predstavljen sistem „Oko sokolovo“ za kontrolu saobraćaja, ali se postavlja pitanje koliko je uopšte moguće propisno parkiranje, usled nedovoljnog broja parking-mesta.

Jedno od rešenja su i podzemne garaže. Jedna je napravljena ove godine, a mogućnost za nove zavisi od pronalaženja privatnog partnera.

Sotirovski Dimitrijević foto: GP018

“Kao Grad smo pozvali partnere koji su zainteresovani da se jave, da napravimo jedno javno-privatno partnerstvo. Naši urbanisti su odredili potencijalne lokacije i ako imamo pouzdanog partnera da krenemo da radimo podzemne garaže. Prvu smo uredili ove godine i videli da dobro funkcioniše, a ako nađemo ozbiljnog partnera moći ćemo na tri do četiri lokacije  u gradu da napravimo podzemne garaže”, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

A postojeća ovakva garaža u ulici Strahinjića Bana još uvek nije dovoljno poznata ljudima, a na ovoj lokaciji je došlo i do određenih promena u cilju što većeg korišćenja iste.

Dejan Dimitrijević foto: GP018

“Garaža nije popunjena, radimo na popularizaciji te garaže, s obzirom na to da ta garaža nije bila aktuelna za parkiranje, odnosno nikad nije moglo da se nađe parking mesto. Bitna i nova mogućnost za građane je da smo izmenili režim na toj raskrsnici i da je dozvoljeno levo skretanje iz pravca kada idete ka Pozorištu. U narednom periodu će doći do još jedne izmene i taj deo će postati dvosmeran”, otkrio je Dejan Dimitrijević, v.d direktor JKP “Parking servis”.

Trenutno je u Nišu 3.600 parking mesta, a prema proceni Dimitrijevića, potrebno je još 500 u užem gradskom jezgru.

Prethodne godine je uklonjeno 7.000 nepropisno parkiranih vozila.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde